Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 1,2 prosent i desember.

Prisene på borettslagsleiligheter er 1,2 prosent høyere i desember 2011 sammenlignet med november 2011. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i desember 2011 på 24 922 kroner, mens det tilsvarende tallet i november 2011 var på 24 636 kroner.

- Lover godt
I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 9,1 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 22 852 kroner.

- Etter prisnedgang forrige måned stiger nå prisene igjen. Samlet prisoppgang på nesten 10 prosent i 2011 er meget hyggelig. Hvis vi ser prisutviklingen i 2011 i sammenheng med lave renter og god kjøpekraft så lover dette godt for neste år, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Færre bud og budgivere per bolig
Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I desember er det i snitt 3,5 bud per borettslagsbolig, en nedgang på 0,6 bud fra november. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 0,1 bud. Antall budgivere per bolig er 1,8 i desember. Dette er en nedgang på 0,2 budgivere siden forrige måned, og en nedgang på 0,5 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.



Les også:
- Spent på boligprisene neste år
Spår lavere boligprisvekst neste år
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.