- Bud under 15 millioner kroner er ikke særlig interessant, sa Martin Simon til Dagens Næringsliv i mars 2009, da han og kona la den historiske eiendommen Skinnfellgården i Hemsedal ut for salg med en prisantydning på 18,5 millioner kroner.

- Vi tar sjansen og prøver ut dette nå. Går det ikke, er det bare å vente en stund, la han til.

Halvannet år senere er eiendommen fortsatt ikke solgt. Nå er prisen justert ned 5,5 millioner til 13 millioner kroner.

- Den har ikke ligget ute på en stund nå, så får vi håpe at responsen blir bedre nå som prisen er litt lavere, sier Håkon Wøllo i Eiendomsmegler1 i Hemsedal, som har fått i oppdrag å selge Skinnfellgården.

Et stykke Hemsedal-historie
- Hytter over 10 millioner er ikke lette å selge om dagen, og dette er dessuten en veldig spesiell eiendom. Hvis man bare er på jakt etter en hytte i Hemsedal, er det ikke en sånn eiendom man kjøper, sier han.

Gården, som ligger på Tuv i Hemsedal kommune, har seks historiske bygninger. Hovedbygningen, som er fra rundt 1840 og opprinnelig sto i Nesbyen, ble ferdig restaurert på 70-tallet. De andre husene på tomten er det gamle skolehuset fra Vats i Ål fra cirka 1850, stabbur fra både Ål og Hemsedal med opprinnelse tilbake til 1600- og 1850-tallet, stall og eldhus fra Hemsedal, også disse opprinnelig fra siste del av 1800-tallet.

Det er med andre ord ingen vanlig luksuseiendom, men et stykke Hemsedal-historie som er lagt ut for salg.

- Vi har ingen hast. Nå prøver vi å se om det kommer inn noen bud nå når prisen er senket, så får vi ta det derfra, sier Håkon Wølla til DN.no.

Les også: Mer skatt når «hytte» blir bolig

Snyter hyttekjøpere med lure kontrakter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.