Det er populært å leie feriehus fremfor å bo på hotell, enten en skal på familieferie, firmatur eller reise med venner.

På Finn.no ligger det 621 feriehus i Europa med en prislapp på over 40.000 kroner i uken. De fleste av dem i Frankrike, Italia og Spania.

Det er ikke bare én ting som er malplassert i dette bildet
Hva i all verden er dette for noe, BMW?
01:35
Publisert:
 

«Petit Chateau» på den franske rivieraen

Dette «lille» slottet på 1.000 kvadratmeter ligger 20 minutter unna den franske rivieraen og den populære feriebyen Cannes. Skal du leie dette i høysesongen koster det 446.342 kroner for én uke. Utenom høysesongen går ukesprisen betydelig ned - da kan du bo der fra 91.000 kroner i uken. Eiendommen har 15 soverom hvor 12 av dem har eget bad. Dette er den dyreste ferieboligen til leie på Finn.no.

«Hytte» i Toscana

Denne hytten har en leiepris på mellom 77.756 og 129.593 kroner i uken. Den har 12 sengeplasser og ligger i byen Lucca i Toscana.

«Villa El Yacuma» i Marbella

Denne luksusvillaen har en ukespris fra 40.000 kroner til 120.000 kroner. Her er det 18 sengeplasser fordelt på 8 soverom. Villaens nærmeste nabo er kongen av Saudi Arabia. Med leieprisen følger en egen stab, et irsk ektepar som er bosatt i sin egen avdeling.

«Villa Martin» på Kreta

Dette er en privat funkisvilla med ti sengeplasser fordelt på fem soverom svømmebasseng og panoramautsikt. I Finn-annonsen står det følgende: «Villaens ansatte er på stand-by under hele oppholdet».

 

Unngå svindel

Dersom du skal leie feriehus, bør du imidlertid være oppmerksom på at aktører som leier ut kan være useriøse.

- En forbruker ble svindlet via Finn.no. Vedkommende betalte inn om lag 6.000 kroner, men fikk i ettertid beskjed om at banken hadde inndratt huset som skulle leies. Imidlertid viste det seg at huset ikke var inndratt, men aldri hadde tilhørt selger. Forbrukeren hadde leid en leilighet i nabolaget og undersøkte dette selv. Svindel, sier leder Ragnar Wiik i Forbruker Europa.

Les mer her: Nordmenn blir rundlurt av feriehus-svindlere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

USA-turen 30 prosent dyrere på ett år

- Statoil er avhengig av norske leverandører

Juksetalent søkes