Den elektriske bilprodusenten Tesla har hatt store forventninger til det kinesiske markedet. Hele toppledelsen er blitt skiftet ut etter at salget av elektriske biler ikke har innfridd.

Nå er 30 prosent av selskapets ansatte i Kina på vei ut døren, ifølge den kinesiske avisen Economic Observer.

- Målet er å kunne respondere bedre til det kinesiske markedet. Teamet vårt er stabilt og sterkt, sier pressetalsmann Gary Tao til Bloomberg News.

Svikt

Tesla-grunnlegger Elon Musk har flere ganger de siste månedene innrømmet at det er problemer i Kina. Hovedårsaken er mangelen på ladestasjoner og høye forventninger fra kundene.

Salgssvikten i Kina var en av hovedårsakene til at Tesla fikk et negativt resultat på 108 millioner dollar i fjerde kvartal – nesten syv ganger høyere enn foregående år.

Tesla bygde 11600 biler i kvartalet, men solgte kun 9800.

I år er målet å selge 55000 enheter av «Model S» - 70 prosent flere enn i 2014.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Tesla ute og kjører i Kina

 
Asia i dag: Kinesere parkerer Tesla – salget stuper

Asia i dag: Bilmodellen Elon Musk frykter