Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Geir Olsen
Geir Olsen les mer

no_topic

Kan bli søkkrik på hyttedrømmen

Advokat Fred A. Gade (60) måtte regulere et større hytteområde for å få bygge sin egen drømmehytte på Hafjell. Nå ligger han an til å tjene titalls millioner på hytteprosjektet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Det er blitt hell i uhell for advokat Fred A. Gade på Hafjell. For fire år siden fant han en drømmetomt for en ny hytte på Hafjell. Haken var imidlertid at han måtte regulere et stort tomteområde på over 400 mål for å få bygd drømmehytta.

Da Gade så seg ut drømmetomta på Hafjell, avtalte han en opsjon med eier om på å kjøpe dagens tomteområde. Nå er han i ferd med å utøve opsjonen og legge prosjektet inn i et aksjeselskap. Hans risiko hittil har vært kostnadene forbundet med å få regulert området. Nå er reguleringen klar, og for to uker siden startet salget av de 14 første hyttetomtene. To av dem er allerede solgt, fire av tomtene er reservert.

 

 

Ifølge DNs beregninger ligger Gade an til å få en gratis drømmehytte og titall millioner kroner i fortjeneste på toppen.

– Den gode responsen skyldes at vi ligger øverst i Hafjell helt innerst mot fjellet. I tillegg har vi moderate tomtepriser for å komme i gang. Det hjelper også at vi er spisset mot langrenn, noe jeg vil bidra til ved å finansiere deler av oppgraderingen av nærløypenettet rundt den nye Hafjell Skistadion, sier han.

Feilprising i bruktmarkedet
Gade ønsker ikke selv å kommentere fortjenesten, men han sier det er et godt marked for hyttetomter som koster i overkant av én million kroner. Han mener det skyldes en feilprising i bruktmarkedet.

– Det er mulig å tjene gode penger på hytteprosjekter på enkelte fjelldestinasjoner. Tross prisfall er brukte hytter relativt høyt priset sammenlignet med nye hytter. Det gir relativt høyere etterspørsel i tomtemarkedet enn i bruktmarkedet, sier han.

Gade sier han selger attraktive hyttetomter for i overkant av én million kroner, og at en innflyttingsklar hytte med god standard og 100 kvadratmeter koster 2,5 millioner kroner. Det gir en samlet kostnad på rundt 3,5 millioner kroner for en ny hytte øverst i Hafjell.

– I bruktmarkedet ligger tilsvarende hytter på omtrent det samme, og da blir det mer attraktivt å bygge nytt på en bedre tomt, sier han.

Gade har kjøpt et tomteområde på 60 mål. DNs beregninger viser at Gades samlede kostnader kommer på i overkant av 40 millioner kroner, hvorav de opprinnelige råtomtene utgjør omtrent halvparten. Hoveddelen av infrastrukturen kan bygges ut trinnvis i takt med tomtesalget.

Fortjeneste på 30 mill.
Et forsiktig anslag tilsier at Gade vil få salgsinntekter på minimum 70 millioner kroner for hele prosjektet, som gir en forventet fortjeneste på minimum 30 millioner kroner.

– Jeg håper og tror at prosjektet vil gi en god fortjeneste, men jeg ønsker ikke å spekulere i tall. Dessuten er det viktig å huske på at det er risiko forbundet med et slikt prosjekt.

I 2011 valgte Gade å melde flytting til hans eksisterende hytte på Hafjell. Den tidligere hovedboligen i Vettakollen i Oslo fungerer i dag som fritidsbolig. Arbeidstiden som partner i Arntzen de Besche Advokatfirma fordeles mellom firmaets lokaler i Oslo og hjemmekontoret på Hafjell. Den nye drømmeboligen øverst i Hafjell foreligger foreløpig kun på tegnebrettet.

– Jeg har riktignok hatt en god advokatinntekt i mange år, men det er likevel ikke mer enn at jeg foreløpig ikke har hatt råd til å bygge drømmeboligen.

Les også:
Kuttet hytteprisen med 8 mill
Boligutbyggere vil ikke bygge nytt på Oslos østkant
Her selges de dyreste hyttene