Etter et halvår selger hovedinvestoren et stort hytteprosjekt tilbake til den unge investoren Nordahl Heyerdahl-Larsen.

Tidligere denne uken ble det kjent at samtlige revisorer har trukket seg fra Nordahl Heyerdahl-Larsens norske selskaper.

Les også: Rømmer fra 20-åring

Tvilsomme honorarer, brudd på regnskapsloven og et stort antall parkeringsbøter er blant revisoranmerkningene.

Nå har også hovedinvestor i hytteprosjektet Sødra Høkedalen Utvikling, Hans Fredrik Gulseth, kastet inn håndkleet.

Trakk seg fra styret
I desember kjøpte han Heyerdahl-Larsens eierandel på 75 prosent i hytteprosjektet i den svenske kommunen Dals Ed, og var med det eneeier i prosjektet. I tillegg til å være daglig leder gikk han også inn som selskapets styreformann i stedet for Heyerdahl-Larsen.

I et kort brev til ordfører Martin Carling i Dals Ed kommune nå i mai opplyser Gulseth at han slik saken har utviklet seg selger selskapet tilbake til Heyerdahl-Larsen.

I tillegg har han nettopp fratrådt som styreformann og daglig leder i selskapet.

DN.no har ikke lyktes med å komme i kontakt med Heyerdahl-Larsen eller Gulseth i dag.

- Drøftet overtakelse
Og sistemann i styret, arkitekt Jappe Dahl Nielsen, er relativt ordknapp.

- Hvorfor har Gulseth solgt sin eierandel og trukket seg ut av selskapet?

- Jeg kan ikke hjelpe deg med dette, sier Nielsen til DN.no.

- Du kjenner ikke til at styreformannen har trukket seg?

- De siste tre-fire månedene har jeg bare forholdt meg til Gulseth. Jeg vet at de har drøftet en overtakelse, men venter på en underrettelse, sier Nielsen.

I 2006 kjøpte Heyerdahl-Larsen den 1000 mål store tomten i Dals Ed i Sverige for en million svenske kroner, med planer om å bygge et hotell og 290 hytter.

Til tross for at det verken forelå reguleringsplaner, godkjennelse av hytteplanene eller godkjennelse av vei, vann eller avløp, fikk eiendommen en verdivurdering på 55 millioner kroner i september ifjor.

Les også:
Drømmefangeren
19-åring vil bygge hotell og 290 hytter

- Kjenner uro
Den siste tiden har Dals Ed kommune forholdt seg avventende til hele prosjektet, opplyser ordfører Martin Carling til DN.no.

- I tillegg til brevet der Gulseth opplyser at han har solgt tilbake sine aksjer til Heyerdahl-Larsen har vi fått et brev fra advokaten som representerer Nordahl-Larsen. Han ønsker et møte der vi skal diskutere fremtiden i hytteprosjektet, sier ordfører Martin Carling, i Dals Ed kommune til DN.no.

Carling sier de kommer til å avtale et møte med den unge eiendomsutvikleren.

- Det gjenstår mange spørsmål for vår del. Vi hadde et godt inntrykk av Gulseth, og hadde tillit til ham. Nå er det i så fall en ny konstellasjon som må opparbeide tillit på nytt, sier Carling.

- Vi kjenner en uro, og lurer på om dette er seriøst ment. Dette må vi finne ut før vi går videre, sier Carling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.