Det mener Statistisk sentralbyrå.

SSB betegner befolkningsveksten som rask, og ser tegn på at veksten vil fortsette i samme tempo i flere tiår framover, men avta etter hvert.

I de såkalte befolkningsframskrivningene mener SSB at vi har passert 6 millioner innbyggere innen 2030, men det er stor usikkerhet knyttet til innvandringen.

SSB bruker flere utviklingsalternativer, der det mest sannsynlige er kalt mellomalternativet. I denne modellen øker folketallet betydelig de neste 50 årene. Vi vil være 7 millioner i 2063, men ikke mer enn 7,9 millioner i 2100.

Grunnen til at befolkningsveksten antas å avta utover i perioden, er blant annet en forventet økning i utvandringen, og dermed nedgang i nettoinnvandringen.

Alternativet med høyest befolkningsvekst viser at antall nordmenn vil passere 6 millioner allerede i 2022 og hele 13 millioner ved århundreskiftet. Dersom befolkningsveksten følger det laveste scenarioet, vil folketallet nå en topp på 5,7 millioner i 2040.



Les mer: Det har tatt 12.000 år å bli 5 millioner nordmenn

Spår befolkningsboom i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.