Pensjonisten Kåre Rustad (79) forteller i DN.no i dag om hvordan banken hans, DnB Nor, plasserte tre millioner kroner av pensjonsformuen hans i et fond med ti års bindingstid.

Rustad hevder han aldri har gått med på en så lang bindingstid, og at han føler seg lurt av banken. På toppen av dette har det vist seg umulig å selge seg ut av eiendomsfondet, selv med tap, fordi det ikke finnes kjøpere i annenhåndsmarkedet.

DnB Nor ønsker ikke å kommentere enkeltsaken til Kåre Rustad. Men informasjonsdirektør i DnB Nor, Aud-Helen Rasmussen, bekrefter overfor DN.no at kunder som har investert i deres eiendomsfond, sliter med å selge seg ut.

- Problemet er at det ikke er kjøpere. Det er da dessverre slikt som skjer, at man kan bli innelåst, sier hun.

Bankens eiendomsfond markedsføres som "fritt omsettelige". Men for at et salg faktisk skal kunne finne sted, må det finnes en kjøper.

- Når det er flere selgere enn kjøpere, settes selgerne på en venteliste. Her matches selgere mot kjøpere hver uke. Fordi eiendomsmarkedet har falt betydelig kan det gå en viss tid før salg blir gjennomført, opplyser Rasmussen.

Nøyaktig hvor lang tid kundene må regne med at det tar før salg kan bli gjennomført, og med hvilke tap, har ikke Rasmussen nøyaktig oversikt over.

- Det er litt vanskelig å si, blant annet fordi mange som får tilbud om matching trekker seg når de ser hvilken kurs andre er villig til å gi nå, sier hun.

Det er samtidig ikke umulig for kunder som føler seg urett behandlet å komme til enighet med banken.

- Det er bestandig beklagelig når kunder ikke får innfridd sine forventinger til avkastning. Vi anbefaler alle å ta kontakt med reklamasjonsservice eller sin rådgiver, om de vil klage. Alle saker behandles individuelt, lover Rasmussen.

Tilbake til hovedsaken: - Det er kriminelt. De lurte meg! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.