- Vi hadde ett prospekt igjen da visningen var over, vi hadde med oss 30. Folk kommer to og tre om gangen, så ble det ganske folksomt der. Det var overveldende, forteller eiendomsmegler Pål Melbye i DnB Nor Eiendom til DN.no.

Megleren anslår at det tilsammen var rundt 50 personer innom visningen på treromsleiligheten i Vårsvingveien på Ekeberg i Oslo mandag denne uken.

Kjøperne ser ikke ut til å la seg skremme av den kraftige oppgangen i boligprisene hittil i år. Siden nyttår og frem til mai i år steg prisene med 11,6 prosent. Onsdag legger Norges Eiendomsmeglerforbund frem tallene for prisutviklingen i juni.

Onsdag la la eiendomsmeglerne frem den landsomfattende statistikken over prisutviklingen i juni. Den viste en stigning på 0,6 prosent fra mai til juni.

Les de siste sakene fra boligmarkedet:
Tidenes boligfest
- Småskummelt
Ny alarm i nyboligmarkedet

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at prisene på borettslagsleiligheter omsatt gjennom Garanti Eiendomsmegling steg med 0,2 prosent i juni.

Les mer: Svak oppgang i boligprisene

- Ingen lokkepris
Leiligheten på Ekeberg har en takst på 2,2 millioner kroner. Prisantydningen er på 2,1 millioner kroner. I tillegg er det fellesgjeld på drøyt 100.000 kroner på leiligheten.

Ifølge Melbye er det lenge siden tilsvarende leiligheter i området er blitt priset så høyt.

- Det var ikke noe lokkeprisaktig i så måte, fastslår megleren.

Målbevisste kjøpere
Utsikter til et fortsatt lavt rentenivå i lang tid fremover og bedre tilgang på finansiering hos bankene blir ofte trukket frem som årsaker til den positive utviklingen i markedet.

DnB Nor-megler Melbye tror likevel at kjøperne er blitt mer bevisste på pris. De gjør god research, vet hvor de vil bo og måler standard opp mot pris.

- Boligkjøperne er ofte veldig reflekterte på pris og de vet hva de vil. Kjøperne er målbevisste, konstaterer Melbye.

Har boligkjøperne blitt mer bevisste? Diskuter saken nedenfor!

Ingen friskmelding
Og ifølge megleren er det slett ikke slik at det strømmer på med folk til alle visninger.

- Vi har hatt begge deler. Det er vanskelig å si at vi kan friskmelde boligmarkedet, men vi er i en positiv trend. Vi ser at det er mange enheter som vi legger ut for salg hvor det kommer bra med besøk. Men det er fortsatt de hvor det kommer svært få, og noen der det kommer ekstremt mange, sier Melbye.

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i Terra-Gruppen tror prisene på gjennomsnittsboliger kan stige ytterligere før året er omme. Les hele saken: - Boligprisene opp 5 % før jul (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.