Den tidligere alpinisten Ole Kristian Furuseth har gjennom avtaler med grunneiere sikret seg retten til å selge og bygge ut opptil 99 hyttetomter i området Segelstadseter/Tullikampen inntil det eksisterende alpinanlegget på Kvitfjell.

Nå mangler bare endelig godkjenning fra Ringebu kommune - noe Furuseth tror vil være på plass snart.

- Det har ikke vært noe plankekjøring, vi begynte å jobbe med dette allerede i 2004. Men nå er det gode sjanser. Kommunen er veldig interessert i at denne utbyggingen skal starte, sier Furuseth til DN.no

Fra ski til planker
Furuseth, som fikk med seg ni verdenscupserie og ett OL-sølv i sin karriere - har satset tungt på eiendom etter at han la opp i 2002. I tillegg til å ha bygget ut 700 sengeplasser i Kvitfjell fra før, har han stått bak utviklingen av selve alpinanlegget - og flere andre eiendomsprosjekter i Norge.

  Med det nye prosjektet ønsker han å få Kvitfjell ut til "folket".

- Dette prosjektet vil åpne Kvitfjell for en helt ny gruppe kjøpere, sier Furuseth.

Andre tomter og hytter i området er nemlig ifølge ham langt mindre tilgjengelige for folk flest. De er rett og slett for dyre, mener han.

- De veldig dyre hyttene blir dessuten lite brukt.
















120 kvadrat for tre millioner
Det planlagte hyttefeltet vil by på langt lavere priser, annonserer Furuseth.

- Tomtene vil selges for 595.000 kroner, og jeg tror det skal være mulig å oppføre en hytte på 120 kvadrat til tre millioner kroner. Dette er priser som det til nå har vært vanskelig eller umulig å få på vestsiden av Kvitfjell.

Foruten prisene mener alpinisten at området er attraktivt av andre grunner. Det er vestvendt, sentrumsnært og ligger nær inntil eksisterende infrastruktur tilhørende alpinanlegget. flere skiløyper er allerede regulert inn i området og hellingen gjør at det blir "ski inn- ski ut" fra alle hyttene.

- Det er fall hele veien, slik at når du først har parkert bilen, trenger du ikke bruke den mer.

Hektet i porten
De fleste av de andre hytte- og leilighetsprosjektene alpinisten har vært involvert i de siste ti årene, har vært god forretning, ifølge Furuseth selv.

Men i 2011 gikk det riktig galt da prosjektet Studio A fikk problemer med oppgjørene fra kjøperne.

Furuseth inngikk forlik

Det endte med at hele prosjektet gikk konkurs.

Alpinstjernens Kvitfjell-drøm konkurs

- Jeg har fryktelig bra tro på dette prosjektet, og tror vi skal tjene penger på det, sier Furuseth nå.

- Men det forrige prosjektet ditt gikk konkurs?

- Det kommer alltid frem når noe har gått gæli én gang! Det var 25 kjøpere som aldri møtte opp. I andre prosjekter har det gått bra - men vi må sikre oss på en bedre måte, erkjenner han.

Bånn gass
Det er selskapet Lodge Alpin AS som står bak det nye prosjektet. Dette er et datterselsap av Ft Holding AS som Furuseth er eneier av. Han vil ikke si hvor mye den planlagte utbyggingen er beregnet å koste, eller hva han venter å tjene.

- Det skal alltid journalister vite! Men jeg har ikke noen formening om det. Jeg planlegger å bygge ut litt og litt, sier han, samtidig som han antyder at han kan ta deler av kostnaden på egen kappe. Fra tidligere eier han skiutleien og skicafeen i det samme området.

<b>ETTERLYSNING: Overføre familiehytta til neste generasjon?</b>



I første omgang vil han prøve å få solgt 29 tomter. Hvis det går greit, bygger han ut 22 tomter til.

- Og er det veldig god pågang, bygges de siste 48 tomtene ut også, forteller Furuseth, som håper på byggestart til våren - så snart han har fått solgt de 20-25 første tomtene.

- Det må selges en god del tomter for å forsvare utbyggingen. Men det har vært veldig stor pågang så langt, så når alt er klart kjører vi bånn gass.

Lover mannen som vet litt om at bånn gass også er det som skal til for å ta gull i grønne skoger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.