Boligprisene steg med 0,2 prosent i mai sammenliknet med april, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av analysesbyrået Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Korrigert for sesongvariasjoner var steg prisene 0,1 prosent i forhold til april.

- En relativt flat prisutvikling i mai er som forventet, og er en konsekvens av et tiltakende antall boliger nå legges ut for salg. Det økte tilbudet bidrar til å dempe prispresset i boligmarkedet, sier Leif J. Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Prisene er nå 7 prosent høyere enn i mai 2011. Men selv om prisene fortsatt stiger, er den årlige veksttakten fortsatt fallende.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 29.900 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris hittil i år er 6,2 prosent høyere enn snittprisen for hele 2011.

Da finanskrisen kulminerte for drøyt tre år siden, i desember 2008, var kvadratmeterprisen 21.000 kroner.

- Med økt sannsynlighet for at Norges Bank vil måtte fremskynde renteøkningene på grunn av det tiltakende presset i innenlands økonomi, er det viktig at de som skal selge bolig har realistiske forventninger til utviklingen i prisene fremover, sier Laugen i eiendomsmeglerforeningen.

Sjekk boligprisene der du bor

Prisene endret seg ulikt for de forskjellige boligtypene fra februar til mars:

Formidlingstiden er definert som tiden fra siste gang en bolig ble annonsert for salg på Finn.no til den registreres som solgt.

Nå ligger det 13.544 boliger på Finn.no, mot 11.158 foregående måned.

Les også: Sjekk boligprisene der du bor
Les også: Solid boligprishopp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.