Et hussalg på Fetsund har skapt trøbbel for alle de involverte.

Av salgspapirene gikk det frem at det var muligheter for bredbåndstilknytning, noe som viste seg å ikke stemme uten en merkostnad på rundt 250.000 kroner.

Les også: Krever 250.000 for bredbåndshull

Kjøperen, som er avhengig av bredbånd i jobbsammenheng, gikk derfor til sak mot selgers eierskifteforsikringsselskap Protector. Selv lar kjøper seg representere av en advokat fra selskapet Forbrukerforsikring, et relativt nystartet selskap som bistår boligkjøpere med juridisk hjelp.

Saken skulle opprinnelig opp i Nedre Romerike Tingrett i dag.

Etter flere måneders brevveksling mellom partene, kom det imidlertid nylig frem at kjøperen kjente til mangelen på bredbåndstilknytning før selve overtakelsen.

Kontrakten mellom partene var allerede skrevet, men ifølge Protectors vilkår gjelder ikke selgers eierskifteforsikring før i det øyeblikk kjøper har overtatt boligen.

Det betyr at også selgeren må møte i retten.

- Det har kommet opp anførseler som gjør at det kan være grunn til å saksøke selger i tillegg. Saken blir forenet, det betyr at Protector og selger må møte sammen i retten, sier dommer Jon Christian Thaulow i Nedre Romerike tingrett.

Selgeren må dermed møte med egen advokat, side om side med eierskifteforsikringsselskapet.

Utsettelse
For å gi selger tilstrekkelig tid til å forberede seg er saken utsatt til mars 2007.

Det er ikke første gang selger møter sammen med sitt eget eierforsikringsselskap i retten. Da ekteparet Kirsebom/Thommessen ble saksøkt av kjøper etter å ha solgt sin villa på Vinderen, var det opprinnelig Protector som ble saksøkt. Ifølge kjøperne satte imidlertid Protector som krav at også huseieren ble saksøkt i dette tilfellet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.