Etter å ha bodd hvert sitt kollektiv i noen år valgte Eirik Vigeland (27) og nå kona Ingrid (26) å flytte sammen. Ettersom begge var studenter hadde de ikke altfor mye å rutte med, og valget falt på en leilighet på Grønland i Oslo.

- Vi skulle flytte sammen, ville bo litt sentralt og gjerne ha en treroms. Da var det litt begrenset ettersom vi er studenter. Derfor så vi mest på områdene rundt Grønland og Gamlebyen.

Det viste seg å være et lykketreff. Høsten 2010 kjøpte de treromsleiligheten på Grønland for 1.850.000 kroner. Nå er leiligheten solgt for 2.840.000 kroner - nesten én million mer enn de kjøpte for og nesten 400.000 kroner over takst.

Prisoppgangen på over 50 prosent kom uten at Vigeland og kona har brukt én krone på oppussing, foruten å sette inn en peis.

- Vi hadde jo hørt at Grønland er et av områdene i Oslo der prisene har steget mest, men dette var jo veldig bra, sier Vigeland.

Trekker opp interessen
Partner Kenneth Willassen i Aktiv Eiendom Grønland, som solgte leiligheten, sier at han har merket en bra prisoppgang på leiligheter i området:

- For det første er det et område der mange førstegangskjøpere etablerer seg, og vi ser at Bjørvika og all utviklingen i nærheten er i ferd med å trekke opp prisene og interessen, sier han.

- Er det vanlig å gjøre en million på to år?

- En million på to år er veldig mye. Dette er kanskje en av solskinnshistoriene. De var nok også veldig heldige da de kjøpte, og kjøper man billig og selger dyrt - da sitter man fint i det, sier Willassen.

Boligprisene i bydel Gamle Oslo, der Grønland ligger, har steget nær 30 prosent siden 2010. Likevel er Grønland bydel fortsatt regnet som en av de billigere bydelene å bosette seg i Oslo.

Ting har endret seg
- Er det mange som har fordommer mot området?

- På Grønland har man flere multikulturelle innslag enn i andre bydeler. Dette gir de som bosetter seg her mange fordeler med både urbane takter, de beste grønnsaksbutikkene i Norge, eksotiske restauranter og mulighet for kultur, sier han.

De som har fordommer blir fort litt overrasket når de ser hvor bredt og variert tilbud man får, legger han til.

Mange som trenger bolig
Det er Eirik Vigeland enig i. Han tror at Grønland er en litt skjult perle i Oslo, med områdets sentrale beliggenhet og nærhet til botanisk hage.

- Da vi kjøpte den var det bare vi som var interessert, og vi fikk den til takst. Nå kommer jo også Bjørvika-utbyggingen, der det er mange som skal jobbe og som trenger et sted å bo, sier Vigeland.

Annonsen fikk 15.000 visninger på Finn.no, i tillegg opprettet Vigeland en egen Facebook-annonseside han betalte rundt 1000 kroner for. Gjennom den fikk han ytterligere 5.000 treff.

- Responsen var veldig bra, og var ny rekord for eiendomsmegleren vår.

Dobbel flaks
Vigeland, konen og datteren på et halvt år flytter nå til Gamlebyen, der det har kjøpt en fireroms-leilighet til 2.800.000. Leiligheten ble kjøpt før de solgte den gamle leiligheten, som de fikk for 100.000 under takst.

- Så du har hatt dobbelt flaks, solgte over takst og kjøpte under?

- Ja, det kan du si.

- Hva skal dere bruke de ekstra pengene på?

- Det blir å ha litt mindre lån og kanskje pusse opp litt, sier Vigeland.

Les også: Dette kan gi kraftig utslag i boligprisene

<b>Denne trippelsmellen kan gi norsk boligkrakk</b>

<b>- Boligboblen skal tas</b>

<b>Venter snarlig oppgang i boligrenten</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.