- Ved å spare til pensjon før 15. mars kan selvstendig næringsdrivende fortsatt redusere skatten for 2011. Dette skjer ved å sette inn penger på en innskuddspensjon for bedrifter, forklarer Myrmo.

Hun understreker at fristen kan variere noe fra bank til bank, men at kontrakten i alle tilfeller må tegnes en viss tid før selvangivelsen skal leveres.

- Det gunstige skattefradraget gjør pensjonssp#229en til en glimrende gavepakke, som ikke mange næringsdrivende benytter seg av i dag, sier pensjonsøkonomen i Sparebank 1 til DN.no.

Her er den "ukjente" regelen hun snakker om:




- Loven kom i 2006, så det er ingen ny lov. Men mange flere burde kjenne til den, den er særlig gunstig for de med høy personinntekt, opplyser Kristin Myrmo.

Med høy personinntekt mener hun de som tjener over 7,1 G (1 G = 79.216 kroner).

- Gunstig produkt
Selvstendig næringsdrivende kan altså spare inntil fire prosent av brutto personinntekt mellom 79.000 og 950.000 kroner med skattefradrag i en innskuddspensjon. Minimumssp#229en er to prosent.

- Innskuddspensjon er et godt pensjonsprodukt og er det vanligste pensjonsproduktet for bedrifter i Norge i dag. Det er en anerkjent sparemetode til pensjon som brukes av store og små bedrifter i Norge, sier Myrmo.

Med innskuddspensjon sparer bedriften en fast prosent av lønnen til de ansatte som settes av til innskuddspensjon. Noen bedrifter har en minimumsordning med to prosents nivå, mens andre har maksimumsordninger med fem til åtte prosents nivå.

Kristin Myrmo understreker at det for mange selvstendig næringsdrivende vil være gunstigere å kjøpe et spareprodukt beregnet på bedrifter enn å kjøpe et produkt beregnet på privatpersoner.

- Dette skyldes skattefradraget og lavere omkostninger i bedriftsprodukter, sier Myrmo, som oppfordrer selvstendig næringsdrivende til å ta kontakt med banken sin for å få nærmere rådgivning om innskuddspensjonsordningen.

Les også: Vi har ikke filla peiling på pensjon

<b>Solberg vil øke pensjonsalderen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.