En av boligmarkedets for tiden aller dyreste eiendommer er nå ute for salg.

På en liten pynt eller klippe på Ulvøya, innerst i Oslofjorden, kan man ifølge Odd Kalsnes i Privatmegleren nå få noe av det mest lukseriøse Oslo kan by på. Med ett eneste unntak: Den aller mest fasjonable adressen.

- Denne eiendommen vil jeg si er en av de best beliggende på østsiden av fjorden. Usjenert, vestvendt, nær sjøen, to mål tomt med egen strand og fullt på høyde med de beste på Bygdøy på vestsiden av fjorden. Hadde den ligget der, ville prisen vært 60-70 millioner kroner, sier Kalsnes.

 

Satser på lokale rikinger - og utlendinger
Men heller ikke "østkantluksus" kommer gratis. Prisforlangende er 37 millioner kroner.

- Det er helt klart en voksen pris. Men bildene lyver ikke. Man kan alltid sminke brura, men her ser det sånn ut som på bildene, reklamerer Kalsnes.

Les også:
Kutter prisen på sjøeiendom - ny pris: 48 millioner

Ulvøya generelt, og Måkeveien spesielt, er regnet som en av de mest fasjonable adressene i Oslo - dog ikke prismessig i nærheten av Bygdøy på andre siden av fjorden. Her bodde blant andre skipsrederen John Fredriksen før han gjorde kyprioter av seg.

Om Fredriksen skulle bestemme seg for å flytte tilbake til Norge, kunne han vært en aktuell kjøper, tror megleren.

- Aktuelle kjøpere kan være utlendinger eller nordmenn som flytter tilbake til Norge. Men de fleste er faktisk folk som bor i området fra før, som ønsker å oppgradere til bedre beliggenhet, forteller megleren.

Ikke for aksjemeglere...
Boligene i det såkalte luksussegmentet har i lengre tid gått tregere og til lavere pris enn tidligere i Norge. En av årsakene er at en forholdsvis stor kjøpergruppe, aksjemeglerne, har forsvunnet - skyldt bort av manglende bonuser og aksjeroboter som har gjort de høyt gasjerte jobbene deres overflødige.

Les: Tungsolgt luksus og <b>Setter ned prisen med over 4 millioner </b>

Men Kalsnes tar aksjemeglernes "død" med knusende ro.

- Det er egentlig ikke de som var de største kjøperne i dette segmentet. Bortfallet av aksjemeglerne merkes først og fremst på boliger i prisklassen 15-20 millioner kroner. Denne type eiendommer er mest interessant for grundere, arvinger og andre som har gjort penger på en litt annen måte enn bonuser, mener han.

 

Steget 50 % mer enn markedet
Sist eiendommen ble omsatt, i 2002, gikk den for 14 millioner kroner. Om prisantydningen på 37 millioner også blir salgsprisen, innebærer det en prisstigning på 164 prosent. Til sammenligning har boligprisene generelt i Norge steget 111 prosent siden 2002. Det vil si at luksuseiendommen har steget nær 50 prosent mer enn markedet for øvrig.

Odd Kalsnes i Privatmegleren mener prisen er riktig.

- Bak prisen ligger 11 år med prisstigning, samt vesentlig oppgradering. Blant annet er kjøkken, bad og alt slikt nå helt i toppklasse.

Han vet ikke om 37 millioner kroner eventuelt vil være prisrekord i området.

- Det er Ulvøyas beste eiendom, så prisen vil nok være en av de høyeste. Men det har vært solgt dyre boliger her før, så det blir uansett ikke noe voldsomt prishopp i forhold til tidligere, mener han.

Tross eiendommens kvaliteter, tror ikke Kalsnes på noe raskt salg.

- Det er veldig sjelden at slike eiendommer går veldig raskt, selv om det kan skje. Det kan ta flere måneder.

De som måtte håpe på laber interesse og et påfølgende saftig priskutt - slik man har sett på en del andre dyre eiendommer - gjør opp regning uten vert, bedyrer megleren.

- Det er ikke lik at eieren må selge. Men de selger til riktig pris. Det blir ikke nødvendigvis noen prisdumping om boligen ikke er solgt i juni. Da er det mulig den forsvinner fra markedet.

- Det sier selvfølgelig en eiendomsmegler?

- Man vet jo selvsagt aldri hva eierne vil gjøre, jeg skal i alle fall ikke si at de vil blånekte på å selge til 36,5 millioner kroner, humrer megleren.

Les også på DN.no i dag:

8 faktorer som taler for fall i boligprisene

Les også:
Kutter prisen på sjøeiendom - ny pris: 48 millioner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.