- Kjøperne i dette segmentet er mindre aggressive enn før, sier advokat Torbjørn Ek til Dagens Næringsliv.

- Aksjemeglere, som tidligere var en viktig gruppe på kundelisten, har så å si forsvunnet, sier han.

Kjøligere marked
Ek megler blant annet Villa Fagerli i Holmenkollåsen, som eies av Jens Petter Høili, it-millionær og lillebror til Europris-gründer Terje Høili. Den over 500 kvadratmeter store boligen med panoramautsikt har blitt forsøkt solgt i snart to måneder uten hell.

Mens markedet er sommerhett for små leiligheter i sentrale strøk, er markedet vesentlig kjøligere for boliger i prisklassen over 20 millioner kroner.

Les: <b>Her er Norges dyreste hytteperler</b>

Større tilbud
For øyeblikket ligger hele 65 boligannonser ute med prisantydning 20 millioner kroner eller mer Finn.no. Det er 17 flere enn ifjor, og nesten tre ganger så mange som for fem år siden.

– I 2007 fikk man følelsen av å måtte raske seg for å få tak i de dyre boligene, sier eiendomsmegler Jon Kvisgaard fra Privatmegleren, som også merker at salget går tregere:

– De som kjøper dyre boliger i dag, er ikke så impulsive ved store boligkjøp som enkelte var for noen år tilbake, sier han.

Eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik Partners skisserer tre hovedårsaker til at markedet flommer over av luksusboliger: Generell prisvekst, færre kjøpere enn før har råd til prissjiktet over 20 millioner kroner, og flere selgere velger å annonsere boligsalget fremfor å selge innenfor et eksklusivt kontaktnettverk.

Les mer:
<b>- Det er kjøpers marked for sjøhytter</b>
<b>- Boligprisene er problematisk lave</b>
<b>Her er Norges dyreste hytteperler</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.