Bilsalget i 2016 var svært godt. Samlet ble det registrert nesten 200.000 nye personbiler, varebiler, busser og lastebiler. Det var en økning på over fire prosent fra året før.

Best betalt

Dermed drypper det heftig også på bilsjefene i Norge. Alene på topp havnet Bjørn Maarud, konsernsjefen i Bertel O. Steen som importerer og selger blant annet Mercedes, Peugeot, Kia og Citroën i Norge. Han tjente ifølge skattelistene 21,4 millioner kroner i fjor. Det er en økning på 117 prosent fra lønnen på 9,86 millioner kroner året før.

Den store økningen skyldes ifølge årsregnskapet til selskapet som omsatte for 16,3 milliarder kroner i fjor, at Maarud har «oppnådd kriterier som ble satt ved ansettelsen i 2013 innenfor en varighet på 5 år».

– Når det gjelder kriteriene for den langsiktige bonusen, er det basert på oppnådde spesifikke mål innen kundetilfredshet, medarbeidertilfredshet, driftsresultat og markedsandel, skrev Maarud i en sms til DN tidligere i år.

I 2016 hadde Bertel O. Steen et driftsresultat på 505 millioner kroner.

– Et driftsresultat på 500 millioner kroner var et mål vi hadde satt til 2018, så vi ligger nå to år foran strategiplanen vår, sa Maarud til DN da resultatet for 2016 var klart.

Sjefsbytte

Også hos den største bilimportøren i Norge, Møllergruppen, får de betalt for det gode bilsalget. Ved nyttår i år overlot Pål Syversen konsernsjefstolen til Terje Male. Førstnevnte økte inntekten fra 7,67 millioner til 8,27 millioner kroner i 2016. Den nye konsernsjefen, Terje Male, som inntil i år hadde stillingen som sjef for importselskapet Harald A. Møller, tjente 5,56 millioner kroner, en økning fra 4,95 millioner året før.

Tesla-sjefen Pål Gystad Simonsen fikk derimot en liten lønnsnedgang fra 2,6 millioner kroner i 2015, til 2,4 millioner kroner i fjor. Tesla Motors Norway omsatte for 2,9 milliarder kroner i 2016, omtrent det samme som året før.(Vilkår)

Se hva som skjer når DNs journalist tester akselerasjonen på verdens raskeste stasjonsvogn
Mercedes-AMG E 63 S er avsindig rask. Samtidig er den diskret og byr på masse plass. Et perfekt kompromiss?
01:40 Min
Publisert: