Gjeldsfesten har for fullt inntatt Norge. For to uker siden ble det hele toppet med en rekordutstedelse av selskapsgjeld. Hittil i år er det blitt utstedt 83,4 milliarder kroner i obligasjoner i det norske markedet, mot 41,7 milliarder på samme tid ifjor.

Nå kaster DNB seg på gjeldsbølgen, skriver Dagens Næringsliv.

Fra desember starter banken, med Anders Buvik i spissen, det nye gjeldsfondet "DNB High Yield", hvor man kan investere i såkalt høyrenteobligasjoner.

- Utmerket for vanlige folk
Tanken er at også Ola og Kari Nordmann skal ta del i gjeldsboomen.

- Dette produktet er utmerket for vanlige folk som har en langsiktig spareplan, sier Svein Aage Aanes, leder for renteforvaltningen i DNB Asset Management, til DN.

Fondet vil operere med to klasser: Institusjonelle, der minsteinnskuddet er på fem millioner kroner. Og privatmarkedet, der minsteinnskuddet er på 50.000 kroner.

Ifølge Aanes er dette den eneste måten for privatkunder å komme seg inn i high yield-markedet på.

- En trend som vil fortsette
- En stadig større del av selskapers opplåning vil skje i obligasjonsmarkedet, fremfor hos bankene. Dette er en trend som bare vil fortsette. Det er også et ønske hos flere selskaper å differensiere sin finansiering, sier Aanes.

Henvendelser fra investorer og meglerhus har allerede strømmet til, uten at Aanes ønsker å konkretisere hvor mye kapital som er på plass.

Investorer som vil prøve seg må belage seg på noe større tapsrisiko, og større svingninger i avkastningen.

- Det er viktig at folk ikke oppfatter dette som et likeverdig alternativ til å sette pengene i banken, understreker Aanes overfor DN.

Les også: Fem klassiske tabber når du skal spare


<b>Banken like bra som Børsen siste 18 år</b>


<b>13 år: Begynte sp#229en 19 år: Kjøpte bolig til 1,8 millioner</b>

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.