– Tross betydelig utlånsvekst har norske husholdninger reserver som gjør at de tåler en betydelig økning i lånerenten, sier administrerende direktør i FNO, Idar Kreutzer.

Ifølge en undersøkelse utført av TNS Gallup for Finans Norge (FNO) svarer 63 prosent at de hadde tålt en renteøkning på 2 prosentpoeng. 47 prosent er helt eller delvis enige i at de tåler en renteøkning på 4 prosentenheter.

Kreutzer mener dette er viktig og understreker at både myndigheter og finansnæringen er opptatt av at husholdninger har en gjeldsbelastning som tåler boligprisfall og renteoppgang.

– Dersom du føler at økonomien din er sårbar for en renteoppgang, er rentebinding på hele eller deler av lånet noe som bør vurderes, sier Kreutzer. (©NTB)

LES OGSÅ:

Tror på myk landing for boligmarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.