Regjeringen dekker inn skattelette for pensjonister med å øke andre skatter og avgifter.

Samlet gir regjeringen pensjonister med lave og midlere inntekter skattelette på 1,35 milliarder kroner når den tilpasser skattereglene til pensjonsreformen som trer i kraft ved årsskiftet. Hensikten er å stimulere eldre til å jobbe lenger ved å redusere marginalskatten på arbeidsinntekt fra 55 prosent til 35,8 prosent for de med lave og midlere inntekter og kapitalinntekt til 28 prosent for de med lave inntekter

På fjorårsnivå
- Vi ønsker at det skal være enklere for pensjonistene å kunne stå i jobb lenger, samtidig som de mottar den pensjonen de har opparbeidet gjennom et langt arbeidsliv, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Samlet holdes skattene og avgiftene på nivå med fjoråret. Når det gis på ett område, må det kreves inn mer på andre. Beløpsgrensene videreføres, noe som gir 387 millioner kroner mer i inntekter, mens økte miljø-, energi- og bilavgifter, samt økte avgifter på alkohol, snus og tobakk, gir 760 nye millioner kroner til statskassen.

Les også: Ikke så ille som fryktet for pensjonistene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.