- saken først sendt mandag klokken 19:05 - oppdatert med Solbergs navn -

Fredag kveld meldte DN.no om et nytt bedrageriforsøk.

Mange har har de siste dagene fått dette tilbudet på sms:

"Norges beste rente? 10,35% Rente fra første krone, uten bindingstid.! Konto og Kortprogram for private og næringsdrivende. Se hjemmeside : www.nor-finans.com"

Les sakene:
Lover 10,35 % rente på sparepengene dine
- Får svindel-sms hvert tiende minutt

Økokrim bekefter at det er samme mann som står bak Nor-finans.com, som også forsøkte lignende svindelmetode med Konkurs Net og Finanstjenester.net tidligere i år.

Les: Vekket av "supertilbud" midt på natten

- Samme person
- Dette er nok et bedrageriforsøk, og det er samme person som står bak alt, og han er anmeldt til Kripos av Forbrukerombudet, opplyser rådgiver Anne Dybo i Økokrim.

Bak den angivelige offshore-banken Nor Finans står den notoriske svindleren Lars Rune Solberg (29), som har vært på rømmen fra politiet siden mars, skriver Finansavisen tirsdag.

Svindleren brukte nemlig kontaktinformasjonen til samme person den gangen også, opplyser Dybo.

Da nettstedet ble satt opp fredag, kunne det se ut som en restauranteier i Bergen sto bak. Etter dette har svindleren byttet opphavsinformasjon på Nor-finans.com to ganger.

De som klikker seg inn på «Nytt kundeforhold» vil også se at mannen bak Nor-finans.com har gått litt i surr og oppgitt e-postadressen til det forrige opplegget, finanstjenester.net.

- Vi vet jo at han har lagt opp til flere slike henvendelser i løpet av vinteren, Det er bare nok en gang å oppfordre folk til å slette slike henvendelser umiddelbart, sier Dybo.

Nordmannen har siden midten av 1990-tallet hatt innholdsrik svindelkarriere. Han har tidligere også skaffet seg falske identiteter , og har også klart å svindle til seg penger på sine tidligere krumspring.

Sist gang var det 50.000 som fikk svindel-sms, men Kripos har ennå ikke tall på hvor mange som er rammet denne gangen.

Men responsen både til DN.no og Forbrukerombudet tyder på et stort omfang denne gangen også.

Forbrukerombudet varslet i går at han går til anmeldelse av mannen bak Nor-finans.com

Les: Anmelder sms-svindel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.