Flere sentrale Skagen-forvaltere har på kort tid sagt opp jobbene sine, etter at bonusene ble kuttet med to tredeler.

Det skriver Finansavisen.

Skagenfondene er Norges suverent største aksjeforvaltningsselskap med over 100 milliarder kroner til forvaltning.

I perioden 2004 til 2009 var den gjennomsnittlige bonusen utbetalt til Skagen-ansatte normalt på en million kroner. Forvalterne av de mest profilerte fondene fikk mye, mye mer.

I 2012 var gjennomsnittsbonusen nede på 360.000 kroner.

Bare hittil i år har en rekke sentrale personer sluttet.

  • Torkell Eide, forvalter av Skagen Global. 32-åringen slutter etter fire år i selskapet. Begynner i det London-baserte fondet AKO Capital, der han jobbet fra 2006-2009.
  • Ross Porter, forvalter av Skagen Kon-Tiki. Har vært med siden 2000, slutter for å "søke nye utfordringer utenfor Skagen".
  • Asbjørn Vagle, salgsdirektør. Sluttet i april.
  • Petter Sandtov, rådgiver. Sluttet tidligere i år, begynte i 2005.

Det er ikke mer enn tre år siden at sjefforvalter Filip Weintraub sa opp jobben som forlvater av Global-fondet, mens forvalter Omid Gholamifar i samme fondet også kastet inn håndkleet.

Tidligere i år trakk også en av grunnleggerne av Skagenfondene, Åge Westbø seg tilbake, for å studere filosofi og hjelpe barn og unge som faller utenfor.

Les saken: Skagen-milliardær trer tilbake

Avviser bonusopprør
Viseadministrerende direktør i Skagenfondene, Timothy Warrington avviser at de mange oppsigelsene har sammenheng med lavere bonusutbetalinger.

- Avgangene har ingenting med hverandre å gjøre, det er helt tilfeldig at de forlater Skagen på samme tid, sier han til Finansavisen.

Nå vil Skagen lete etter nye "superforvaltere".

- Selv om teamene på de ulike porteføljene er godt bemannet, viil vi innen kort tid søke etter nye forvaltere, sier Warrington.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.