Åge Westbø (50) er blitt milliardær siden han startet det Stavanger-baserte Skagenfondene sammen med Kristoffer Stensrud og investor Tor Dagfinn Veen.

Skagen er Norges suverent største aksjeforvaltningsbutikk med over 100 milliarder kroner.

Etter 20 års jobbing intens jobbing trekker Westbø sweg ut av den daglige driften for å studere filosofi og hjelpe barn og unge som faller utenfor, skriver Dagens Næringsliv.

–Vi er en mellomstor europeisk forvalter i en bransje som krever mer og mer systemer. Jeg sier ikke at det er negativt, men det passer ikke for den personen som jeg er. Det krever mye mer operativ oppmerksomhet. Den som nå skal overta min posisjon, trenger kanskje mer å konsentrere seg om å gjøre innovative ting for å bevare. Etablering har vært min greie, sier Westbø til DN.

Lese og reflektere
Nå skal han bruke de tre neste månedene til å lese og reflektere over om det ikke er et behov for mer etikk og filosofi i utdanningssystemene.

– I gamle dager var etikk og filosofi andreleddet i økonomiutdanningen. I dag er det matematikk. Da får du en intelligent økonomi, men du mangler den etiske og konsekvensmessige biten av det, sier milliardæren til avisen.

Han har tanker om å utvikle sitt sosiale engasjement.

- Det behøves noen som kan se på det systemet vi har spesielt i en av de rikeste byene i verdens rikeste land. Det finnes folk som faller utenfor. Jeg tror det går tapt flinke folk, og jeg tror det er urett som begås i denne byen i verdens rikeste land. Det er først og fremst barn. Det legges for mye hindre i livene deres. Jeg tenker på hva det koster å delta. Alt koster. Det er ikke lett å delta om en ikke har penger. Det er ikke slik som da du og jeg vokste opp og vi kunne spille fotball og spille i korps. I dag koster det en formue å delta for de som ikke har, sier Westbø til Dagens Næringsliv.

Les også: - Det er når alle er sikre man skal være redd (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.