Det har aldri skjedd før at DN tester det samme hotellet to ganger i løpet av et år, langt mindre to ganger på vel fire måneder.

Hvorfor gjøre unntak for Petter A. Stordalens 119 roms designluksus ytterst på Tjuvholmen i Oslo? Årsaken er delvis at den første testen ble utført få dager etter den offisielle åpningen 9. januar – med betydelige oppstartsproblemer. Ranet på Tjuvholmen var overskriften 15. januar. Hotellet leverte langt under pari på blant annet service og renhold. Det var tydelig at hotellet burde ha ventet med å åpne for betalende gjester. Frokosten var et kapittel for seg, der en rekke gjester ikke fikk mat på grunn av misforståelse mellom resepsjon og kjøkken som ingen tok ansvar for å rydde opp i. En egen à la carte-meny til frokost med «bacongebyr» på 50 kroner og 25 kroner per egg - Jeg skal innrømme at det gjør litt vondt DNs test sto på trykk.

 

En annen begrunnelse for en ny test er at hotellet fyker oppover Tripadvisor-listen over Oslos best likte hoteller og ligger nå på en fjerdeplass. Det er et tegn på at innkjøringsproblemene er tilbakelagt. Hotellet havnet dessuten nylig på listen over verdens 50 mest spennende nye hoteller i det amerikanske luksusreisemagasinet Condè Nast Traveller.

Og la det være sagt med en gang. The Thief leverer virkelig varene denne gangen.

Innsjekkingen går, i motsetning til i januar, som smurt med hjelp fra en svært hyggelig resepsjonist. Rommet på 28 kvadratmeter i åttende etasje, med gulv i eik og interiør som går i brunt, burgunder og gull er bare helt strøkent, og med så mye ekstrautstyr og gadgets at det nok for enkelte gjester nesten blir for mye av det gode.

 

Utsikten østover mot Akershus festning er storslått, og king size-sengen fra Hilding er fantastisk der den befinner seg gjemt under ni puter av varierende størrelse. Flatskjermen er så stor at man nesten får kinofølelse – og alt styres av et nettbrett. Her er Nespresso-maskin, Ipod-dokking og minibutikk – en skuff med alt fra kondomer (50 kroner) til Yumaki tannbørste (80 kroner) og slips fra Moods of Norway (350 kroner). Minibaren inneholder blant annet øl fra Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø, Krug champagne, vann fra Voss og XO-konjakk fra Braastad.

Friskluftanlegget fungerer meget godt og kan styres i både intensitet og temperatur av gjesten selv. Alt av lys styres fra nattbordet, og det er en egen ringeklokke du kan bruke om du vil ha rommet rengjort. Et romslig og lekkert bad har adskilt toalett og dusj – og deilige 1,75 meter lange badehåndklær av ypperste kvalitet.

Skrivebordet kunne nok vært en tanke bredere for optimal arbeidskomfort. Skrivebordslampen i plast – made in Taiwan – er litt vaklevoren og synes ikke å være av samme kvalitet som det øvrige inventaret. Og vanntrykket i takdusjen burde vært høyere. Tilbud om en morgenavis på døra hadde heller ikke vært ueffent. Men det blir bagateller og er ikke nok til å trekke poeng.

Lobbyen er spekket med kunst, og på bordene ved de dype sittegruppene ligger det ferske aviser og fancy magasiner av ymse slag. Lyssettingen på kveldstid gjør at det dessverre blir anstrengende å sitte der og lese.

Frokosten er et kapittel for seg. Ikke primært fordi utvalget er så omfangsrikt. Snarere fordi det som serveres er så gjennomtenkt og med så høy kvalitet. De hjemmelagde pølsene, posjerte egg med røkelaks, skikkelig eggerøre og særlig den hjemmelagde leverposteien med bacon er fantastisk og nesten «to kill for». Det eneste savnet denne morgenen er et bredere utvalg av grove brødsorter og et noe mer oppmerksomt personale. I løpet av den halve timen måltidet varer, er det ingen som gjør antydning til å rydde av bordene. Et forsøk på å få oppmerksomhet ved å slippe en kniv i gulvet avstedkommer ingen reaksjon. Også under frokosten er belysningen for svak. Det er vel meningen at det meget gode utvalget av dagsferske aviser skal være mulig å lese?

Det er ikke billig å bo på The Thief. Er så opplevelsen verdt 2290 kroner (som de fleste rommene koster selv om det enkelte dager er mulig å få rom til 1690 kroner)? Tja. Et helt vanlig hotellrom på et fullservicehotell i Oslo koster raskt 1500–1600 kroner midt i uka. The Thief er ikke noe kupp, selvfølgelig, men det er virkelig en opplevelse å bo her. Det er bare noen små justeringer som skal til før hotellet virkelig kan ta posisjonen som ikke bare Norges beste hotell, men også et av de aller ypperste i Europa.

Les også:

Thief-test 15. januar: Ranet på Tjuvholmen
Petter Stordalen: - Jeg skal innrømme at det gjør litt vondt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.