I en fersk undersøkelse foretatt blant over 2.000 siviløkonomer kommer det frem at de unge har størst forventninger til en bedring i den økonomiske situasjonen i tiden fremover.

57 prosent av de spurte i alderen 24-29 år tror på en bedring i privatøkonomien, over dobbelt så mange som i aldersgruppen 60 -64 år.

- Positiv økonomisk uttelling
Administrerende direktør i Siviløkonomene Elisabeth Kristensen tror årsaken til den høye optimismen blant de unge siviløkonomene kan forklares med karrieresituasjonen disse befinner seg i.

- Mange av de yngre siviløkonomene har et sterkt ønske om å arbeide mye de første årene i arbeidskarrieren, for på denne måten å kvalifisere til opprykk og attraktive stillingsbytter. Dette gjenspeiles også i troen på at innsatsen skal gi positiv økonomisk uttelling, noe vi ser av undersøkelsen i form av størst privatøkonomisk optimisme blant de spurte under 40 år, sier Kristensen.

Flest optimister i privat sektor
På direkte spørsmål om hvordan man tror den privatøkonomiske situasjonen vil utvikle seg de neste 12 månedene svarer siviløkonomene slik:

* 56,9 prosent av alle spurte i aldersgruppen 24-29 år tror på en ”vesentlig forbedring” eller ”noen forbedring” i privatøkonomien.

* Til sammenligning svarer bare 26,1 prosent av de spurte i alderen 60-64 år det samme. Optimismen er sterkt avtakende med økende alder.

* Optimismen er størst blant ansatte i privat sektor; 4 av 10 regner med noe eller vesentlig forbedring i egen økonomisk situasjon det kommende året.

Synovate har gjennomført undersøkelsen for Siviløkonomene.

Les også: - Menn fortjener mer lønn

Diskuter saken nedenfor!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.