En ukjent milliardær har kjøpt verdens desidert dyreste bolig, den største av i alt fire penthouse-leiligheter i Londons One Hyde Park, skriver pleasure.dk.

Salgspris: 140 millioner pund - eller rundt 1.346.800.000 norske kroner.

Det er ny prisrekord på bolig og gir en svimlende kvadratmeterpris på rundt 530.000 kroner.

Budene på den rådyre leiligheten skal ha kommet inn som perler på en snor fra både Russland, Nigeria og Midtøsten, men hvem som til slutt trakk det lengste strået og får flytte inn i luksusboligen, er foreløpig ukjent.

Luksusparken
Tidligere har Candy Spellings palass i Holmby Hills i California i USA blitt omtalt som verdens dyreste bolig. Pris: 150 millioner dollar, eller rundt 920 millioner kroner.

Det er i alt 86 leiligheter i One Hyde Park, og minsteprisen skal ligge på cirka 20 millioner pund (over 190 millioner kroner). Bare 65 prosent av leilighetene er solgt så langt.

Penthouseleiligheten som nå er solgt består av seks soverom fordelt på to etasjer og enorme panoramavinduer av skuddsikkert glass. Det er også installert et såkalt "panic room", som man kan flykte til. Prisen omfatter også 24-timers room service fra naboen, Mandarin Oriental Hotel, i tillegg til spa, squashbaner og innendørs svømmebasseng.

Les også: Dumper prisen på Aker Brygge-luksus

<b>Reder bygger hyttedrøm</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.