Registreringstallene for nye personbiler i 2010 kommer til å passere 125.000 biler, og blir dermed et svært godt år for norske bilimportører.

De fleste DN.no har snakket med tror på et nesten like bra år i 2011, der de budsjetterer med et totalmarked på omkring 120.000 nye biler.

Dette er noen av nyhetene som vil utgjøre statistikken over nybilsalget neste år:

Alfa Romeo
Den nye Giulietta har kommet til landet, og den norske importøren har stor tro på at denne sammen med Mito og 159 skal heve salget i 2011. Les mer.

Året etter, i 2012 kommer Giulia, en erstatter til 159.

Audi
Fra Ingolstadt kommer den nye A6 ganske tidlig på året. Les mer om A6 her.

I tillegg kommer en ny liten suv basert på A3, nemlig Q3. Bilen er ventet ut på markedet i løpet av sommeren, og deler plattform med konsernfetter Tiguan.

 

Før dette kan vi vente oss verstingmodellen RS 3 Sportback. Med 340 hestekrefter gjør den null til 100 km/t på 4,6 sekunder.

Kompaktsuven Q5 hybrid er også planlagt lansert i 2011. Les mer.

BMW
I mai lanserer konkurrenten BMW 1-serien i M-versjon. Det innebærer samme antall hestekrefter som RS 3, men en noe dårligere akselerasjonstid på 4,9 sekunder. Det hindrer ikke oss fra å sette den på ønskelisten. 1-serie coupé og cabriolet kommer også i en lett modifisert utgave.

 

Den nye, store og elegante 6-serien kommer som cabriolet til våren, mens samme bil med tak er ventet lengre ut på høsten. Blir neppe noen storselger i Norge, men fungerer som en bra merkevarebygger.

Vi håper også at den nye M5 ser dagens lys i 2011. Ryktene sier V8-er med dobbelt turbo og 578 hestekrefter. Les mer.

Citroën
Den kanskje mest spennende nyheten som kommer på markedet fra Citroën i 2011 er den elegante DS4, som er et derivat av mellomklassebilen C4.

I tillegg kommer Citroëns versjon av Mitsubishi i-MiEV, kalt C-Zero.

Fiat
Som eier av Chrysler, blir Dodge Journey til sommeren gjort om til Fiat i Europa. Den store syvseteren kommer også som varebil, og kan også leveres med diesel, firehjulsdrift og automat.

En ny Panda kommer mot slutten av året.

 

Ford
Den nye Focus er straks ute på markedet. Bilen skal konkurrere med bestselgeren Golf, og har dermed høye ambisjoner. Les mer.

Honda
Etter alt å dømme kommer en ny generasjon Civic under bilutstillingen i Detroit på nyåret. Bilen kommer antakelig på markedet mot slutten av året.

Hyundai
Koreanerne entrer familiebilsegmentet med sprek design i den nye i40. Bilen lanseres til sommeren. Les mer.

Lamborghini
Ikke akkurat noen folkenyhet, men for bilinteresserte er det verd å merke seg at toppmodellen Murcielago er ute av produksjon, og etterfølgeren er på trappene. Etter all sannsynlighet får den navnet Aventador LP700-4. 4-tallet betyr firehjulsdrift, mens 700 står for antall hestekrefter. Null til 100 km/t skal gå på under tre sekunder. Heftig.

 

Land Rover
Den største nyheten fra Range Rover er også den minste noen sinne. Evoque kommer både som tre- og femdørs, og skal konkurrere med etablerte kompaktsuver som BMW X1 og X3, Mercedes GLK og Audi Q3 og Q5. Les mer om Baby-Roveren her.

Lexus
Kompakthybriden CT 200h kommer til Norge i mars. Om det er en litt pimpet Auris hybrid, eller om dette er en helt egen modell, kommer vi tilbake til etter å ha prøvekjørt bilen i februar. Les mer om kompakthybriden her.

Mazda
Den praktiske flerbruksbilen Mazda5 kommer i ny versjon nå i vinter. Ellers kommer minstemann Mazda2 oppdatert. Mazda hadde stor suksess med sin roadster MX-5 på det norske markedet ifjor, og kommer med en ny spesialmodell også i år. På senhøsten kommer kompaktbilen Mazda3 også oppdatert.

Den lille crossoveren som kanskje får navnet CX-5 blir presentert mot slutten av året.

Mercedes
Fra Mercedes kommer det i januar en ny CLS, også med firesylindret dieselmotor. CLS 250 CDI gir en kombinasjon av moderat effekt, svært lavt CO2-utslipp på kun 134 gram og en pris på 750.000 kroner som er betydelig under dagens innstegsmodell. Les mer.

 

Deretter gir Mercedes sin C-Klasse en facelift, blant annet får bilene den fine syvtrinns automatgirkassen som tilvalg. Samtidig kommer den helt nye roadsteren SLK, med gener fra superbilen SLS AMG. Og apropos SLS AMG, så kommer også den i roadster-versjon i september. Måkevingedørene er borte, men motor og ytelser er de samme som i 2010s beste bilnyhet, i hvert fall utfra rent autofile kriterier.

I mai kommer C-Klasse i coupé-versjon, som skal ha sterkt slektskap til sedanen og stasjonsvognen. På høsten kommer det også en ny ML. Storsuven får en ny innstegsmodell i ML 250 BlueTEC med mindre motor og dermed lavere pris. På slutten av året kommer en ny B-Klasse.

Mitsubishi
Nær sagt den eneste nyheten blir elbilen i-MiEV som kommer i starten av januar, og som markerer starten på det som kanskje kan bli en elbilbølge.

 

Nissan
Den spennende elbilen Leaf kommer etter alt å dømme mot høsten. Bra med plass og en konkurransedyktig pris skal gjøre Årets bil også populær i Norge.

Før dette kommer en ny utgave av lille Micra. En oppdatert GT-R kommer også i 2011. Enda heftigere, og med mer hestekrefter. Les mer.

Opel
Stasjonsvognutgaven av Astra slippes på markedet i disse dager.

Enda mer spennende er elbilen Ampera som er ventet i 2011. Med rekkevidde-forlenger skal man kunne kjøre 50 mil i denne bilen. Les mer.

Peugeot
 

Den viktigste nyheten fra Peugeot i 2011 blir etter all sannsynlighet den nye storbilen 508. Den norske importøren har stor tro på modellen. Vi gleder oss til å prøvekjøre den for å se om den har noe å stille opp med overfor bestselgere som Volkswagen Passat og Ford Mondeo. Les mer.

Som første bilprodusent kommer Peugeot også med dieselhybrider på noen av sine modeller. Blant annet den morsomme, men upraktiske RCZ og den mer folkelige crossoveren 3008. Les mer.

Også Peugeot kommer med sin versjon av Mitsubishis elbil i-MiEV, kalt iOn.

Saab
I sommer kom den nye 9-5 sedan. Salget har gått litt tregt, men kan kanskje bli bedre her på hjemmebane når 9-5 stasjonsvogn kommer i 2011.

I august lanserer Saab sin nye suv 9-4X i Europa. Ettersom den ikke kommer med dieselmotor blir den etter all sannsynlighet et sjeldent syn på norske veier. Les mer om 9-4X.

 

Subaru
Subaru kommer med en liten nyhet i april/mai i 2011, nemlig den nye Trezia. Bilen er basert på Toyota Verso S, som er en liten flerbruksbil. Les mer her.

Suzuki
Den nye Swift har premiere i Norge julaften. Som en av få småbiler med firehjulsdrift har den ikke så mange konkurrenter. Les mer.

Toyota
Ingen store nyheter fra Toyota i 2011, men en ny generasjon Yaris er ventet i løpet av året. Bilen ble nylig presentert på hjemmemarkedet, og har blitt større, men samtidig lettere.

Volkswagen
 

2011 blir et noe roligere år for Volkswagen etter store lanseringer i 2010. I mars kommer den nye Jetta, som neppe blir noen storselger på linje med søsknene Passat og Golf. Sistnevnte kommer som cabriolet til sommeren, mens kompaktsuven Tiguan kommer med en facelift noe før dette. På slutten av året kommer en ny utgave av den nye Bobla, eller new Beetle.

Les også: Her er din neste firmabil

Dette er lesernes favoritter