– Det er veldig vanskelig å lese seg opp på «alt innen økonomi». Vi gjorde egentlig ikke så mye forberedelser. Vi måtte bare grave langt bak i hjernen noen ganger, sier Maria Meland (23).

Med 80 poeng ble Meland og studiekameratene Per Alfsen (25) og Erik Forseth (25) beste lag i første runde av «NM i økonomi».

Konkurransen mellom studentlag arrangeres for tredje gang denne våren. Over 300 lag fra universiteter og høyskoler i Norge, og noen norske utenlandsstudenter, var påmeldt i år.

– Det er en god økning fra ifjor. I overkant av 600 studenter har meldt seg på. Det er både norske studenter i utlandet og fra de store lærestedene i Norge, sier Svein Egil Jørgensen i Econa, som er ansvarlig for det uhøytidelige «norgesmesterskapet».

I første runde fikk studentene 45 minutter på seg til å svare på 60 flervalgsoppgaver innenfor områdene administrasjonsfag, metode, regnskap og revisjon, bedriftsøkonomi, etikk og samfunnsøkonomi.

Spørsmålene er knyttet til pensum i økonomi og administrasjon og er laget av Nasjonal råd for økonomisk-administrativ utdanning

DN-quiz: Test deg selv i de samme spørsmålene her:

 

– Vi gjør dette for å gi økonomistudentene en mulighet til å vise hva de kan, både i teori og praksis. Derfor har en vi en kombinasjon av caseløsning og oppgaver. Det er også en morsom konkurranse mellom lærestedene., sier Jørgensen i Econa.

Meland, Alfsen og Forseth på laget «Street smart» går alle fjerdeåret på master i finans ved Handelshøyskolen i Trondheim, som fra nyttår er en del av NTNU.

Meland innrømmer at det var gøy å slå «storesøsknene» Norges Handelshøyskole (NHH) og BI i første runde.

– Det var selvfølgelig veldig gøy. Det er alltid en ekstra konkurranse med BI og NHH, så det var en bonus å slå dem, sier hun.

Les også: – Hvis du driter deg ut er det bedre å gjøre det nå

I runde to måtte studentlagene løse et case i revisjon og svare på finansspørsmål. Da endte trondheimslaget på tredjeplass og kvalifiserte seg dermed til den tredje og siste runden.

7. april møtes de ti beste lagene til finale i Bergen. Også der blir det praktisk caseløsning og teorispørsmål.

Handelshøyskolen i Trondheim og Høgskolen i Oslo og Akershus stiller med tre lag hver i finalen. To NHH-lag kvalifiserte seg til den siste runden på hjemmebane. BI Oslo og Høgskolen i Bergen stakk av med de to siste finaleplassene.

Les også: Tre grunner til at det lønner seg å ta mastergrad

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hold deg oppdatert på DN Investor