Opera Software lanserte på torsdag versjon 9.5 av sin nettleser for Windows, Mac og Linux.

Det første man legger merke til i den nye versjonen, er at nettleseren har fått en mer moderne og mer strømlinjeformet design. Knapper og menylinjer ser penere ut, og er ifølge Opera designet for å gjøre nettsurfingen mer intuitiv. Det er også plattformspesifikke "skins", slik at brukeren kan endre utseende så det passer bedre til det operativsystemet man bruker.

>> Les også vår store test av nettlesere

En av de store nyhetene i Opera 9.5 er Opera Link, som gjør det mulig å synkronisere alle bokmerkene dine mellom ulike pc-er og ulike enheter - for eksempel mobiltelefonen din. Forutsetningen er at du kjører Opera over alt.

Opera Link synkroniserer også notater, slik at du kan notere ned ting med notatfunksjonen i nettleseren og så automatisk få notatene opp senere i nettleseren på mobiltelefonen.

 

En annen nyhet er Quick Find. Denne funksjonen gjør det mulig å søke etter innhold i websider du har besøkt tidligere. Husker du for eksempel at du har lest om ett eller annet tema på nettet en eller annen gang, kan du bare taste inn noen stikkord i adressefeltet. Du får da opp en liste over nettsider som inneholder noe om dette.

Bedre sikkerhet
Sikkerheten i nettleseren er styrket, blant annet ved at nettleseren nå kan advare mot både farlige nettsider og "ondsinnet programvare" på nettet. Løsningen er basert på sikkerhetsteknologi fra selskapene Haute Secure, Netcraft og PhishTank.

Les også: Opera beskytter brukerne

Også ytelsen er forbedret. Ifølge Opera Software skal hastigheten i nettleserens innebygde e-postklient og RSS-leser være "dramatisk forbedret", samtidig som også selve nettleseren skal oppleves som raskere.

Nettleseren er tilgjengelig for Windows, Mac OS og Linux, og kan lastes ned gratis fra Operas nettsider .

Konkurrenten Mozilla lanserer nettleseren Firefox 3 den 17. juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.