Byrådsjokeren De Grønne sier konsekvent nei til utbygging. Fylkesleder Torkil Vederhus sier til VG at motstand mot økt kapasitet på E18 er partiets eneste ultimatum.

Aps Raymond Johansen vil ikke bygge ut, med mindre utbyggingen skjer i form av kollektivfelt, miljøfelt og sykkelfelt. Han vil også begrense biltrafikken inn til hovedstaden. Oslo Ap tror partiene står nærmere hverandre enn det gis inntrykk av, men vil ikke kommentere forhandlingene nå.

Etter det avisen kjenner til, skal Ap ha stor tro på at De Grønne blir med på en løsning som ikke betyr økte utslipp. Arbeiderpartiet mener flere av flaskehalsene langs veien kan utbedres slik at trafikkflyten bedres, men uten at det skal gi økt trafikk i sentrum. Vegvesenet sier også at økt kapasitet på E18 ikke behøver å bety mer trafikk i byen.

– Vi øker ikke antall bilfelt som går over bygrensen. Det som kan holde trafikken inn i sentrum nede er blant annet bompenger, sier prosjektleder Knut Gløersen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Slik vil MDG endre Oslo

 
Vil ta 60 kroner for bompassering