Renewable Energy Corp. (Rec) er blant aksjene som faller på en negativ Oslo Børs fredag.

Rec faller med markedet og aksjen handles nær laveste notering noensinne.

Recs joint venture, Sovello, har fått sin låneavtale med bankene terminert etter at selskapet ble fratatt subsidiene på 11,6 millioner euro fra EU- kommisjonen. Q-Cells, Evergreen Solar og Rec er nå i samtaler med bankene om videre finansiering av Sovello. Evergreen Solar skrev i en filing torsdag kveld at Sovello kan bli erklært insolvent. Rec har bokførte verdier på rundt 50 millioner euro i Sovello.

- Stor konkursfare
Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie tror ikke Rec vil gjøre ytterligere nedskrivninger i fjerde kvartal relatert til Sovello. Han tror heller ingen andre analytikere har gjort det, men at det er stor risiko for at Sovello går konkurs.

- Det ser jo ut som selskapet vil gå konkurs. Det har vært store problemer i selskapet over lang tid. Mitt inntrykk er at Rec, Q-Cells og Evergreen ikke vil gå inn med mer penger i selskapet, mens bankene krever at de må gjøre det. Det ser stygt ut for Sovello - og hvis selskapet går konkurs står Rec overfor en ny nedskrivning på 300 millioner kroner, sier analytikeren til TDN Finans.

Ifølge IR-direktør i Rec, Mikkel Tørud, er det fortsatt i samtaler med Sovellos bankforbindelser om videre finansiering.

Kutter kursmålet
Nordea Markets kutter sitt kursmål i Rec fra 50 til 45 kroner og opprettholder sin kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering fra meglerhuset fredag.

Meglerhuset kutter prisestimatene for wafere med ytterligere åtte prosent for 2010 og 2011 på bakgrunn av tyske subsidiekutt. De venter at Rec vil rapportere en EBITDA i fjerde kvartal på 540 millioner kroner.

Les også: - Kjøp Rec-aksjen

- Kjøp Orkla, men vent


<b>- Markedet feilvurderer Rec</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.