Konsernsjef Erik Thorsen i Renewable Energy Corporation (REC) skuffer markedet på kapitalmarkedsdagen i dag. Aksjen stuper 16 prosent til 188 kroner, og er med det ned nesten 40 prosent i 2008.

Orkla, som er majoritetseier i solkjempen, blir dratt med og er ned åtte prosent til 74,70 kroner.

Les også: Tidspress for REC

Stabile priser
REC ser stabile markedsutsikter innenfor silisiumsvirksomheten på kort sikt, og at prisene vil holde seg stabile fra 2007 til 2008 og videre på bakgrunn av allerede inngåtte kontrakter.

Det fremgår fra presentasjonsmateriell i forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag fredag, ifølge TDN Finans.

REC venter å ha en produksjonskapasitet på 30.000 tonn superrent silisium per år innen 2012. Samtidig har selskapet mål om å produsere 3,5 gigawatt wafere og 1,5 gigawatt solceller/moduler innen 2012.

Solkjempen ser en samlet "realistisk" markedsproduksjon på 125.000-160.000 tonn silisium frem mot 2012, tilsvarende 11-16 gw, hovedsakelig fra eksisterende produsenter og aktører innen metall- og kjemiindustrien eller med silisiumserf#229. Det kan også komme wildcard-produsenter og oppgraderinger.

Prispress nedstrøms
Den sterke veksten ventes imidlertid ikke å medføre tilbudsoverskudd, ifølge REC, som viser til at silisiumet er avtalt på forhåndsbetalte take-or-pay-kontrakter, ingen har silisiumslager, og det er ledig kapasitet nedstrøms. Prispress ventes initielt å ramme nedstrøms, ifølge TDN Finans.

Ifølge REC er det nødvendig med betydelig silisiumskapasitet frem mot 2020. Videre opplyses det at REC Silicon vil fortsette å bygge kapasitet for å takle en kontinuerlig rask vekst.

dn.no er tilstede på kapitalmarkedsdagan, og kommer tilbake med mer(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.