Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC) skal utvide solcelleproduksjonen i et forrykende tempo de neste årene.

Etter dagens kapitalmarkedsdag i REC faller aksjekursen over 15 prosent.

Les hvorfor:
<b>- Det er veldig dramatisk</b>
REC i fritt fall

Ambisiøs plan
Selskapet har en svært ambisiøs ekspansjonsplan frem mot 2012. Planen er å bli blant verdens ti største produsenter av solcellepanel. I dag er selskapet så vidt inne blant de 20 største i verden med tanke på produksjonskapasitet i dette segmentet.

I Narvik skal solcelleproduksjonen økes fra 50 til 230 megawatt innen 2010. I Glava i Sverige skal kapasiteten i produksjonen av solcellepaneler økes fra 45 til 150 megawatt i løpet av 2009.

I Singapore skal det nye gigantanlegget etter planen gi en solcelleproduksjon på 1200 megawatt. Ekspansjonen skal skje i løpet av 2010 til 2012.

Tidspress
- Vi er i rute i forhold til ekspansjonsplanene, men vi ser noe tidspress i forhold til teknologiutviklingen på solcelle-biten. Skal man starte masseproduksjon i 2010 må være basert på en fabrikk man bygger i 2009. Det betyr også at man må ha ferdig den teknologien relativt raskt, sier teknologidirektør Erik Sauar i REC til DN.no.

- Vi ser utfordringer nå i forhold til å få til alt vi egentlig ønsket å få til. Den neste fabrikken vi bygger vil trolig ikke ha på plass alle disse elementene, men vi kommer til å bygge nye linjer i veldig høyt tempo i Singapore.

Sauer peker også på at det er mulig å designe inn en viss fleksibilitet i anleggene.

- Men vi kommer ikke til å vite før ved utgangen av dette året hva vi klarer å legge til rette for. Vi kommer trolig til å starte med noen elementer, og orhåpentligvis ha oppgraderingsmuligheter, sier Sauar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.