Høyesterett har forkastet anken fra advokat Wilfred Rhode Garder i striden om arven etter skipsreder Ole Schrøder. Dermed går aksjer for over 100 millioner kroner til Schrøders opprinnelige arvinger.

Familien til skipsreder Ole Schrøder får tilbake familieformuen fra advokat Wilfred Rohde Garder etter at Høyesterett har sagt siste ord. For ni måneder siden takket Rohde Garder nei til forlik som ville gitt ham ti millioner kroner kontant pluss hus og millionutbytte, skriver Dagens Næringsliv fredag.

- Nå er vi i mål
Avvisningen av anken innebærer at Borgarting lagmannsretts dom fra 4. mars i år blir stående. Lagmannsretten besluttet at skipsrederens advokat må overføre aksjene til skipsrederens barn, Ole Kristian Schrøder og Anne Aarheim.

– Endelig! Nå er vi i mål, heldigvis, sier Ole Christian Schrøder, sønn av skipsreder Ole Schrøder. Sammen med søsteren Anne Aarheim og moren Ruth Schrøder har han kjempet i fire år for å få tilbake formuen anslått til 140 millioner kroner etter faren, som døde sommeren 2007.

Det var i slutten av januar 2007 at den kreftsyke skipsrederen leide inn advokat Wilfred Rhode til å bistå med juridiske oppdrag. Skipsrederen hadde overført to tredeler av sin formue til sine barn, men ønsket å gjøre dette om.

- En stor belastning
Advokaten har hevdet at han bare gjorde som skipsrederen ba om på dødsleiet. I Oslo tingrett fikk han medhold i denne påstanden, men kjennelsen ble omgjort av lagmannsretten. Nå har Høyesterett satt et endelig punktum i arvestriden.

– Saken har vært en stor belastning for hele familien, og de føler alle nå en utrolig lettelse, sier advokat Morten Steenstrup som har representert Ole Kristian Schrøder og Anne Aarheim.

– Vi har ingen kommentar. Vi tar Høyesteretts avgjørelse til etterretning, sier Kåre I Moljord i Arntzen de Besche. Sammen med kollega Fred A. Gade har han representert Rohde Garder og hans selskap Werg. Moljord opplyser at Rohde Garder ikke vil uttale seg om saken.

Høyesteretts ankeutvalg har også gitt de opprinnelige arvingene medhold i at lagmannsretten tilkjente dem for lavt beløp i sakskostnader.

Les også: - Denne saken har vært en forferdelig belastning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.