- Vi har aldri formidlet flere flybookinger enn i januar i år, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn til DN.

Igår skrev DN at nordmenn frykter å bruke opp sparepengene sine, blant annet fordi svak krone gjør ferieturen dyrere sammenlignet med ifjor: 

Ferien blir dyrere - nå er folk redde for å bruke opp sparepengene sine  

Men nye tall fra Finn viser at antall ferieturer i alle fall ikke blir færre:

Antall nye bookinger økte med 11 prosent i januar. Derimot ser Terje Berge en klar trend som kan kobles til kronesmellen:

- Snittprisen per booking har gått ned med 19 prosent. Vi kjøper den samme flyturen som vi ellers ville gjort, men for å spare penger ser det ut til at vi «snobber ned» litt på selve oppholdet, sier han.

- Mens gjennomsnittskundene våre tidligere bestilte et firestjerners hotell, velger de nå i stedet et hotell med 3,5 stjerner. I tillegg booker vi kortere opphold. Før var vi borte i tre dager på storbyreisen, nå er vi borte i to dager, sier Berge.

Bruker like mye på ferien som ifjor

Trenden er at nordmenn booker fly selv og booker hotell etterpå, gjerne to ulike flyselskaper. Det viktigste er at det er billig.

Les også: - Bare det er billig nok, reiser folk samme søren!

En undersøkelse Finn gjorde i november ifjor, viste at nordmenn skal bruke like mye penger på ferie i år som ifjor. Mens 19 prosent skal bruke mellom 5000 og 20.000 kroner, skal 1 av 3 bruke mellom 20.000 og 50.000 kroner. 40-åringene bruker mest penger på ferie.

PR-ansvarlig Sophie Damsund i Ving ser foreløpig ingen tendenser til at folk dropper storbyferien for å spare penger.

- Vi har sett en økning på 22 prosent denne vinteren av vårt storbysalg. Nå som man finner så mange billige flybilletter har man mer å bruke på hotell, sier hun.

Damsund trekker også frem at du oftest også finner fire-stjerners hotell med gode rabatter, enn de «dårligere» hotellene.

- Derfor kan man ofte få 4 stjerner til 3 stjerners pris. Og det sier ingen nei takk til, selv om norske kronen er svak, mener hun.

Mer innenlands

Heller ikke talsperson Charlotte Gogstad i Expedia ser tendenser til at nordmenns reiselyst har minket.

- Nordmenn velger hotel med samme standard, og reiselysten deres fortsatt er stor. Men vi ser også at det er mange destinasjoner utenfor eurosonen som vokser, blant annet De arabiske emirater, Polen, Thailand, Tyrkia og Ungarn, forklarer hun.

I tillegg booker både nordmenn og utenlandske turister flere reise innad i Norge.

- Vi ser fortsatt stor vekst i turismen til Norge, spesielt fra Tyskland. Storbritannia og USA. I og med at Norge nå er et gunstigere land å reise til håper vi at vi kan hjelpe til med at enda flere ser den store bredden I attraksjonene Norge har å by på.

 

LES OGSÅ:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.