Nå er det klart at nordmenn ikke lenger vil trenge å overnatte seks netter for å dra på ferie til Danmark.

Det melder det danske nyhetsbyrået Ritzau, sitert blant annet av danske Børsen.

Samtidig er det ikke klart akkurat når seksdagers-kravet fjernes.

Nytt hotell og ny klesstil på Petter Stordalen. Begge har en historie
Petter Stordalen viser vei til generaldirektoratet på sitt nye hotell i København. – I begynnelsen av mars var det perioder jeg ikke sov spesielt bra.
02:10
Publisert:

Den danske justisministeren Nick Hækkerup bekreftet onsdag formiddag at regelen skal bort.

- En av tingene vi kommer til å gjøre, og som vi skal melde om senere i dag, er at Norge går over til å være i grenselandsmodellen. Det vil si at seksdagers-regelen ikke kommer til å gjelde lenger for personer med bopæl i Norge.

Justisministeren har foreløpig ikke svart på når seksdagers-kravet forsvinner, men sier målet er å vende tilbake til normalen så snart som mulig.

Det var i slutten av mai at norske og danske myndigheter åpnet grensene for hverandres innbyggere. Men mens dansker fritt kunne komme inn i Norge, bestemte danske myndigheter at nordmenn måtte legge seks netter til Danmark for å komme inn i landet. Opprinnelig var det også bestemt at overattingene måtte finne sted utenfor København, men dette kravet ble fjernet.

Hotellmarkedet i København er i dyp krise etter innføringen av strenge koronarestriksjoner i mars. Hotellbelegget har så langt i juni vært på kun 12 prosent ifølge Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting, med kun en ørliten bedring de siste dagene. Han viser til tall fra Benchmarking Alliance. Det vil si at i gjennomsnitt 88 prosent av alle hotellrommene i København sto tomme hver eneste natt i juni.

Den danske reiselivs-fagforeningen Horesta meldte forrige uke at 15 000 hotellrom står tomme i byen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.