Til tross for priser opp til ti millioner kroner, er første byggetrinn i Buchardt-familiens storsatsing i Hemsedal utsolgt. Den siste av de 47 leilighetene ble solgt mandag denne uken.

Straks legges neste byggetrinn ut i et prosjekt som når det står helt ferdig vil få 150 leiligheter og et hotell med 144 rom med en samlet kostpris på langt over milliarden.

Første byggetrinn er utsolgt. Nå kommer straks det neste i Anders Buchardts hotell- og leilighetsprosjekt i Hemsedal; nå med Aksel Lund Svindal på laget.
Første byggetrinn er utsolgt. Nå kommer straks det neste i Anders Buchardts hotell- og leilighetsprosjekt i Hemsedal; nå med Aksel Lund Svindal på laget. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Ble blown away

Prosjektet, som så langt har hatt navnet Vy Hemsedal, skifter nå navn til Fyri; dialekt for først. Og Buchardt har signert avtale om at det Göteborg-baserte hotellselskapet Ess Group skal drive hotellet når det tar imot de første gjestene til jul i år. Ess Group driver åtte destinasjoner og 15 restauranter, i all hovedsak langs vestkysten av Sverige.

Det nye hotellet i Hemsedal kan ta konferanser opp til 350 personer og får blant annet to restauranter, tre barer og egen spaavdeling.

Anders Buchardt (44) legger ikke skjul på at han har vært i dialog med flere potensielle drivere av hotellet. Etter det DN forstår inkluderer det også store norske hotellkjeder som Petter A. Stordalens Nordic Choice som blant annet eier og driver Copperhill Mountain Lodge med 112 rom i svenske Åre.

– Men jeg har fulgt med på hva ESS Group har gjort i en lengre periode nå, og jeg er mektig imponert over hva de har klart å få til. De har overtatt flere hoteller langs vestkysten av Sverige, blant annet i Ystad og Falkenberg, og dramatisk økt trafikken. I Västerås har de bygget The Steam Hotel og klart å etablere en drift og et prisnivå som har overgått alles forventninger. Jeg har vært der og ble helt «blown away». Det finnes ikke maken i Norden. Og nå skal vi skape noe helt unikt i Hemsedal, mener Buchardt.

Aksel Lund Svindal satser ikke bare på moteklær; nå har han kjøpt 13,5 prosent av aksjene i Buchardts milliardprosjekt i Hemsedal.
Aksel Lund Svindal satser ikke bare på moteklær; nå har han kjøpt 13,5 prosent av aksjene i Buchardts milliardprosjekt i Hemsedal. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Lund Svindal inn på eiersiden

ESS Group kommer også inn på eiersiden i hele hotell- og eiendomsprosjektet med ti prosent av aksjene i Fyri Hemsedal as. Og nå avslører Buchardt at alpinisten Aksel Lund Svindal (36) allerede i fjor kjøpte seg inn i prosjektet med en eierandel på 13,5 prosent uten at Buchardt vil ut med prisen for aksjene.

Samme eierandel får Gunnar Oveland (47) som i fjor høst sa opp jobben som direktør for forretningsutvikling hos eiendomsgiganten Aspelin Ramm for å bli operativ leder i AB Invest, eiendomsutviklingsselskapet som eies av Arthur (70) og Anders Buchardt.

– Det betyr at vi vil sitte igjen med en eierandel på 63 prosent i prosjektet, sier Buchardt.

I motsetning til eksempelvis Trysil, Geilo eller Beitostølen, har Hemsedal aldri vært noen typisk hotelldestinasjon. Bortsett fra historiske Skogstad Hotel i sentrum og Skarsnuten med utsikt over alpinanlegget oppe i fjellet, har Hemsedal primært tilbudt utleie av leiligheter og hytter.

– Det har vært mange planer i mange år, men det har aldri blitt noe før nå. Jeg synes det er moro at det endelig blir realisert et nytt hotell i sentrum og jeg tror veldig sterkt på at det er et stort behov og stort potensial, mener Buchardt.

– Tror dette kan være et sted vi kan glede de få som får kjøre bil i Oslo sentrum. Ringnes tester ut sitt nye P-hus med sin egen bil. Og innrømmer: Det er ikke helt uten risiko
02:05
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.