- Trenden om det enkle, umiddelbare og ekte gjenspeiler seg også i reisevanene våre, sier produktdirektør Eivind Christiansen i Finn reise.

Danmark og biltur? Helt topp! synes nå nordmenn, som er i ferd med å snobbe ned ferievanene sine.

17 prosent av de spurte velger bilferie i sommer, og Sverige og Danmark er våre desidert mest populære ferieland, viser en helt ny reiseundersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Finn reise.

- Vi nyter friheten det gir å sette seg i bilen, loffe rundt og oppdage det de nære omgivelsene våre har å by på av inntrykk og opplevelser, sier Christiansen.

Vil feriere i Norge

Eksotiske reisemål er dermed ikke så viktig i sommer.

De aller fleste som skal utenlands i ferien drar til Sverige (23 prosent) eller Danmark (22 prosent). På tredjeplass kommer Spania med 19 prosent, fulgt av Hellas (12 prosent) og Tyskland (10 prosent).

 

Norgesferie blir også stadig mer populært, og én av tre skal bare tilbringe ferien i hjemlandet i år.

Undersøkelsen viser videre at tre av fire vil sette sammen reisen sin selv denne sommeren. Dette er en markant økning fra tidligere år, og 70 prosent flere enn ifjor.

- Nordmenn flest er svært selvhjulpne når det kommer til bestilling av feriereiser. I tillegg er vi eventyrlystne, og mange vil oppleve mer og se flere steder enn de gjør ved å være på samme sted i to uker, mener Eivind Christiansen.

På spørsmål om hva nordmenn har planlagt for sommerferien i år, oppgir nesten én av fire at de skal besøke venner og familie. 41 prosent skal på badeferie og 30 prosent på byferie.

Ok er bra nok

Flere enn noen gang har bestemt seg for å leie hytte, feriehus eller leilighet, og tallet har økt fra mellom 15-20 prosent tidligere år til over 30 prosent i år.

I en fersk undersøkelse om feriehus og hytter som YouGov har gjennomført for Finn reise i juni, sier 54 prosent at deres forrige leide bolig hadde en standard midt på treet. Bare tre prosent leide en luksuriøs feriebolig.

Beliggenhet og pris er viktigst for valg av overnatting, mener henholdsvis 76 og 63 prosent.

- Nordmenn vil fortsatt ha god standard, men det er ikke like viktig som før. Først og fremst vil vi hygge oss med familie og venner når vi har fri. Økende ledighet og svak krone gjør nok at noen er litt mer forsiktige med pengebruken. Undersøkelsen viser likevel at de fleste har samme feriebudsjett som ifjor, sier Christiansen.

LES OGSÅ OM:

Dette har du krav på hvis du blir rammet av flystreik

Kvitter seg med ansatte som stritter imot: Expert på snuoperasjoner dnPlus

Lederintervjuet: Laget fjellvettregler for lederne dnPlus

Arbeidstagere som jages av indre demoner (endelig mandag): Sykt hard jobbing dnPlus

Oljefiasko truer norske barnehager: – Han er en ufyselig person magasinetPlus

 

Følg markedet på DN Investor

Les også:  Frykter USA-oljens tilbakekomst
Asia i dag: Det ulmer i Kina

Obama: – Florida-massakren var en terrorhandling

SAS-streiken i Sverige fortsetter

Se DNtv:
Tesla Model X endelig i Norge
Se vår første prøvekjøring av verdens første elektriske suv.
01:29
Publisert:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.