Den nettbaserte tjenesten Airbnb formidler losji mellom privatpersoner, omtrent som en hotellbookingtjeneste. Har man et rom, en leilighet eller annen form for losji ledig kan man annonsere denne for kortere eller lengre periode hos Airbnb, til den prisen man selv velger.

Oslo er nå den byen i verden som vokser raskest på Airbnb. Nylig passerte de 1000 utleieobjekter i Oslo.

– Oslo er en populær turistdestinasjon. Det siste året har det bodd fire ganger så mange gjester i Oslo gjennom Airbnb enn foregående periode. For å dekkede den økende etterspørselen er det et stort behov for flere verter, sier Aja Guldhammer, nordisk sjef for Airbnb i en pressemelding.

Som utleier kan man selv velge hvilke gjester man vil ta inn og hvem man vil avvise.

Blir lenger, bruker mer

I en undersøkelse Airbnb har utført i ni av verdens største turistbyer fant man at de som leier losji gjennom Airbnb som oftest blir lengre i byen enn hotellgjester.

Airbnbs brukere legger også igjen mer penger i de bydelene der de bor enn turister som bor på sentrumshoteller.

- 76 prosent av eiendommene i disse byene er utenfor de største hotelldistriktene. Airbnb-gjester legger igjen halvparten av reisepengene i nabolaget de bor i, sier Guldhammer.

Les også:
De blir verdens første «delings-milliardærer»
Mulig å jobbe mindre og tjene mer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.