– Målet er å doble antall gjestedøgn til 110.000–120.000 og bli en reell konkurrent til Gardermoen, sier hotelleier Tord Moe Laeskogen (49) når han presenterer utbyggingsplanen for Elstangen to kilometer unna dagens Sundvolden Hotel.

Prosjektet ble først omtalt i Ringerikes Blad.

– Det var opprinnelig min far som kjøpte dette området og fikk regulert inn et hotell der allerede i 1986. Men siden den gang er planene for både vei og jernbane endret betydelig. Vi har dermed gått en ny runde for å se på hva som er potensialet for eiendommen og hvilke behov som finnes, sier han.

Ekteparet Cecilie og Tord Moe Laeskogen vil heller bygge et nytt spa- og velværehotell nede ved Tyrifjorden enn å utvide Sundvolden Hotel (i bakgrunnen) ytterligere.
Ekteparet Cecilie og Tord Moe Laeskogen vil heller bygge et nytt spa- og velværehotell nede ved Tyrifjorden enn å utvide Sundvolden Hotel (i bakgrunnen) ytterligere. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Fjordlandsby

Ved hjelp av arkitekten Todd Sounders har Laeskogen nå planlagt en fjordlandsby med et spa- og velværehotell med rundt 200 rom samt 200 boliger. Samlet bebygget areal er på vel 40.000 kvadratmeter fordelt på handel, kontor, bolig og hotell.

– I fjor åpnet vi det nye konferanseanlegget på Sundvolden. Det var en investering på 83 millioner kroner. Det har gått veldig bra, men vi har behov for flere rom. Med et nytt hotell nede ved fjorden vil vi styrke vår posisjon særlig i kurs- og konferansemarkedet og bli en reell konkurrent til Gardermoen, mener Laeskogen.

Tomten der hotellet er planlagt bygget vil ligge to kilometer unna både dagens hotell og den nye stasjonen som åpner når Ringeriksbanen står ferdig om ti års tid.

– Det er en begrenset oppside på Sundvolden. Vi vil komme til et punkt der vi ikke kommer så mye lengre uten betydelige investeringer. Vi har derfor kommet til at vi heller vil bygge et nytt konsept på Elstangen enn å utvide Sundvolden ytterligere, sier Laeskogen.

– Og vi ser hotellet i tett sammenheng med boligene. Du kan se for deg et omfattende servicetilbud fra hotellet med alt fra velvære, matopplevelser, festlokaler og vaktmestertjenester. Og mulighet til alt fra kortere opphold deler av året til permanente boliger, sier han.

Cecilie og Tord Laeskogen åpnet den nye konferansehallen til 83 millioner kroner i fjor. Nå trenger de flere rom.
Cecilie og Tord Laeskogen åpnet den nye konferansehallen til 83 millioner kroner i fjor. Nå trenger de flere rom. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Milliardprosjekt

Laeskogen legger ikke skjul på at det kan bli krevende å realisere en så stor utbygging.

– Vi ser for oss boligbygging som en viktig kilde til å finansiere et nytt hotell, men mener det er viktig å tenke arbeidsplasser slik at Sundvolden-området ikke bare blir et pendlerforsted til Oslo. Nå har vi jo investert noen hundre millioner på Sundvolden Hotel gjennom årene, men om vi skal gjøre dette alene, eller få med oss en strategisk partner, får vi komme tilbake til. Vi har en god kontantstrøm på dagens hotell og kan ta en god del selv, men vi er nok best til å drive hotell og ikke nødvendigvis best på eiendomsutvikling, erkjenner han.

– Vi snakker om et prosjekt i milliardklassen?

– Ja, det blir en kjempeinvestering. Hvor stor er det for tidlig å si foreløpig.

– Hva er tidsplanen?

– Vi må først gjennom en reguleringsprosess ettersom området i dag er regulert til næringsformål. Hvor lang tid det vil ta, er det ikke lett å spå, men målet er helt klart at det nye hotellet skal stå ferdig i god tid før Ringeriksbanen står ferdig i 2028/29.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rieber-familiens eiendom legges ut for salg.
Toro-arving Bjarne Rieber selger eiendommen i Bergen og flytter til London.
01:20
Publisert: