– Vi har fått informasjon fra noen kunder som har mottatt svindel-sms hvor utsender utgir seg for å være Ving. Svindler ber kunde overføre et beløp for erstatningsfly, samt kontoopplysninger. Dette er altså forsøk på svindel og Ving er ikke avsender. Vi ber aldri om kontoopplysninger per sms, står det på Vings norske hjemmesider mandag ettermiddag.

Det var E24 som omtalte saken først.

Mandag morgen begjærte Thomas Cook Group, som er heleier for Ving Norge, seg konkurs. I den forbindelse har flere kunder opplevd å bli stående igjen på bakken når flyselskapene setter kursen mot ulike destinasjoner.

Ving As er like fullt et norsk aksjeselskap, og ikke selv konkurs.

– Det er ingen automatikk i at datterselskapene går konkurs selv om morselskapet gjør det. Vi må gjøre en egen vurdering på situasjonen i Norden, og der er det vi jobber med nå, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i en pressemelding tidligere mandag formiddag.

Ving har likevel stoppet fullt ut salget av reiser. Alle flyreiser mandag i regi av Vinggruppens flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er også innstilt.

Informassjef i Ving Norge, Siri Røhr-Staff, forteller at Ving Norden er i møter foreløpig, men at selskapet vil holde en pressekonferanse så fort de er ferdig. Da vil de informere om hvilke skritt som venter for det norske datterselskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.