The Oslo Company ble startet av tidligere sjef i reklamebyrået SFMB, Christian Steen, og Trond Kvernstrøm, som inntil nyttår var kanal- og innholdssjef i TV 2.

Selskapet er ikke et tradisjonelt reklamebyrå, men mer en hybrid mellom et reklame- og produksjonsbyrå, som i hovedsak vil produsere kampanjer ved bruk av levende bilder – både i samarbeid med annonsører og mediehus. 

«Veldig moro»

Nå går altså Kvernstrøms tidligere arbeidsplass, TV 2, og Egmont, som eier TV 2, inn og tar en eierandel på 20 prosent i det ferske selskapet, får DN bekreftet. Gründerne Steen og Kvernstrøm har fra nå eierandeler på 40 prosent hver.

– Vi har lyst til å skape et byrå bestående av dyktige og engasjerte mennesker, som sammen ønsker å utforske nye muligheter innenfor media og kommunikasjon. Vi ser stor verdi i å ha en strategisk partner som kan gi oss muligheten til å tenke langsiktig og helhetlig. Vi synes det er veldig moro at Egmont og TV 2 har lyst til å være med, det gir oss enda bedre forutsetninger for å realisere de tankene og ambisjonene vi har for fremtiden, sier administrerende direktør Christian Steen i The Oslo Company i en pressemelding.

Fisk og ski

Selskapet har i løpet av sine første måneder fått fiskeoppdrettsselskapet Cermaq og skiprodusenten Rottefella på kundelisten.

– Når to dyktige fagpersoner som vi har gode erfaringer med og kjenner godt fra før, etablerer et nytt og spennende byrå, er det selvsagt noe vi i TV 2 og Egmont ønsker å være med på. I en bransje med store endringer så er det viktig for oss hele tiden å utforske nye muligheter. Vi tror at The Oslo Company kan bidra med nye og spennende tanker om kommersiell og kreativ utvikling på tvers av plattformer – som vil være interessante for både annonsører og medier, sier administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.