Passasjerveksten fortsetter for Norwegian.

Mer enn 1,2 millioner passasjerer fløy med selskapet i juni i år - en økning på 25 prosent sammenlignet med samme måned ifjor.

Dette er det høyeste passasjertallet lavprisflyselskapet noen gang har hatt i en enkeltmåned. Også i juni ifjor hadde Norwegian en sterk økning i antall passasjerer.

Vekterstreiken tynget
En vekst på 25 prosent er spesielt positivt, ettersom den norske flytrafikken i juni ble rammet av vekterstreiken som begrenset gjennomføringen av flyvningene, skriver Norwegian i en pressemelding.

- Vi er veldig fornøyd med at passasjerveksten fortsetter og at stadig flere flyr med Norwegian. Vi er også tilfreds med at punktligheten vår er betydelig forbedret fra samme måned ifjor, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar til tallene.

Kabinfaktoren var på 77 prosent i juni, ned fra 79 prosent i juni året før. Selskapet opererte 99,1 prosent av de planlagte flyvningene i juni, hvorav 86 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Utvidet rutenett
Yielden i juni estimeres til 0,54 kroner.

Den økte passasjertrafikken og produktiviteten skyldes at selskapet utvidet rutenettet fra juli 2009 til juni 2010 og har gjort noen justeringer på kapasiteten. Gjennomsnittlig flydistanse økte med en prosent i juni i forhold til samme periode ifjor.

Les også: - Eksepsjonelt høy risiko i Norwegian
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.