Danske Bank sendte i dag ut melding om rentekutt: Storbanker kutter rentene

Og nå følger flere banker etter:

DNB kutter rentene på boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng.

- Som følge av utviklingen i rentemarkedet og konkurransesituasjonen, har DNB besluttet å kutte rentene på boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng. Rentene på fast og flytende boliglån er nå rekordlave, sier konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen.

DNBs beste rentetilbud blir på 1,90 prosentpoeng, som vil gjelde for unge som skal etablere seg for første gang (BLU Start).

- Norsk økonomi er i endring, og vi er inne i et lavrentescenario. Samtidig har bankenes kostnad ved å hente penger i det internasjonale markedet økt den siste tiden. Vi må derfor balansere ulike hensyn når vi vurderer rentene, sier Bentestuen.

De nye prisene vil være gjeldende fra 29. mars for nye lån. For eksisterende kunder trer renteendringen i kraft 30. mai. Fra tidligere vet vi at mange kunder ringer oss rett etter et rentekutt for å vite når det får effekt for dem. Det trenger de ikke. Alle kunder som får rentekutt får melding i nettbanken eller brev i posten med den nye rentesatsen.

Også Handelsbanken meldte onsdag kveld om at de kutter renten:

- Handelsbanken justerer boliglånsrentene for å være konkurransedyktig mot de beste kundene i markedet. Renten settes ned med inntil 0,15 prosentpoeng. Rentenedsettelsen skjer individuelt, får DN opplyst.

Kunder som får rentenedsettelse vil få informasjon om ny rente etter påske, opplyser Handelsbanken.

Les også på DN.no:

Zimbabwe avslutter avtaler med utenlandske selskaper

Teekay sier opp 28 ansatte i Trondheim

Belgia bekrefter terrormistenktes identitet

Har du fått med deg denne?

Tanken på datteren holdt ham i live
Under snømassene var det tanken på datteren som holdt Thomas T. Kleiven i live. Skredet etterlot ham i en dødsfelle.
00:55
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.