Den amerikanske sentralbanken har «ingen hast» med å heve rentene, skriver nettstedet Marketwatch.

I referatet fra FEDs siste rentemøte, fremkommer det at flertallet før jul mente det var lurest å holde styringsrenten nær null «i lengre tid», enn de tidligere hadde sett for seg.

«Mange» mente at en for tidlig renteheving kan svekke landets økonomiske tilfriskning, mens kun «enkelte» hadde en oppfatning om at en utsettelse av endring i renten kunne føre til økt risiko for høy inflasjon.

Komfortabelt marked

På forhånd var det knyttet stor spenning til Den amerikanske sentralbankens renteavgjørelse, og investorene på Wall Street var relativt avventende da børsene åpnet onsdag.

Ved forrige rentemøtet sa Fed at de vil være «tålmodige» med å sette opp renten.

- Markedet begynner å bli komfortable med at det kommer en renteheving i juni snarere enn i fjerde kvartal, men det er fortsatt ganske avvendende i forkant av Fed-referatet, uttalte markedsstrateg Michael Ingram i BGC Brokers til Bloomberg News før avgjørelsen kom.

Dollaren stupte

Den amerikanske dollaren har styrket seg mot euroen siden onsdag formiddag (norsk tid). Rundt klokken 19 var prisen for en euro i dollar 1,13.

Da Fed-referatet avslørte at sentralbanken enda ser ut til å ha god tid før en renteheving gjennomføres, sendte den imidlertid dollaren rett ned.

Prisen for en euro i amerikanske dollar var 1,14 dollar klokken 20, men dollaren hentet seg noe inn igjen. I skrivende stund koster en euro 1,139 dollar.

 

LES OGSÅ: Løsriver seg fra Storbritannia - på nett

Frankrikes statsminister reagerer på «barnslig» motstand

Ukrainsk retrett fra Debaltseve  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.