Fem måneder etter at skotske velgere sa nei til uavhengighet fra Storbritannia, har myndighetene i Edinburgh symbolsk løsrevet seg på internett.

Skotske myndigheter har byttet ut sitt gamle toppdomene «.gov.uk», som også brukes av britiske myndigheter i London, med «.scot».

Hovednettsiden til myndighetene i Edinburgh er nå www.gov.scot, men den gamle adressen www.scotland.gov.uk fortsatt fungerer.

– At vi bruker «.scot» som vår primære internettadresse vil være et synlig symbol på myndighetenes tilstedeværelse på nettet og at vi er en del av den globale familien med skotter som velger å uttrykke sin identitet og tilhørighet på internett, sier viseførsteminister John Swinney.

«.scot»-domenet ble introdusert i september, og så langt finnes det over 8.000 registrerte adresser, opplyser myndighetene.

 

LES OGSÅ: Frps dårlige meningsmålinger viser seg å være tellefeil

Køprising vedtatt i Bergen

Frankrikes statsminister reagerer på «barnslig» motstand  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.