Storebrand Bank setter ned lånerenten, ifølge en melding tirsdag.

Storebrand har som ambisjon å være den beste banken for kunder med tjenestepensjonsordning i selskapet. For disse kundene tilbyr nå Storebrand en nominell rente på 3.45 prosent for lån over 2 millioner, innenfor 75 prosent av boligens verdi, ned fra tidligere 3,75 prosent.

 - Vi ønsker vekst i privatmarkedet, og av den grunn har vi tatt den beslutningen at vi setter ned renten for fordelskunder, kunder som har pensjonsordninger i Storebrand, sier administrerende direktør Truls Nergaard i Storebrand Bank til DN.

For øvrige kunder tilbys en nominell rente på 3,65 prosent over 2 millioner, innenfor 75 prosent av boligens verdi. Det er en nedgang på 0,10 prosentpoeng fra tidligere nivå.

Banken ønsker å tiltrekke seg flere unge kunder og tilbyr en egen boliglånsrente for unge kunder under 34 år. Boliglån for unge har en nominell rente på 3,40 prosent uavhengig av lånebeløp, innenfor 85 prosent av boligens verdi, oppgis det.

- Vi ønsker å gjøre oss attraktive i dette segmentet, sier Nergaard.

Storebrand er den andre banken på kort tid som har varslet rentenedsettelse etter at Sparebanken Midt-Norge satt ned renten i forkant av Norges Banks rentemøte i forrige uke.

Les også: Setter ned renten med 0,2 prosentpoeng

-  Vi mener det er et riktig tidspunkt å sette ned renten for våre kunder. Lavere rentekostnader gir mulighet for økt sparing til pensjon for dem som ønsker det, sier banksjefen i dagens melding.

De nye rentesatsene gjelder fra 1. april for ny kunder og 30. mai for eksisterende kunder, ifølge selskapet.

Storbrand-aksjen stiger 0,7 prosent til 34,8 kroner på en positiv Oslo Børs tirsdag.

Les også:
Røkke-verft casher inn på salg av skipsandeler
BW Offshore fikk 14-milliarderskontrakt på britisk sokkel
Kinas industrimaskineri faller tilbake  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.