Nordea setter ned renten på boliglån med inntil 0,4 prosentpoeng, opplyser banken fredag. Bankens beste rente blir etter dette 2,9 prosent.

Den beste renten gjelder kunder mellom 18 og 34 år og for kunder som er i et premium-program. Lånerenten kuttes også for øvrige kunder med inntil 0,25 prosentpoeng til 3,25 prosent.

Fastrenten kuttes inntil 0,45 prosentpoeng til 2,80 prosent for tre år, skriver banken i pressemeldingen.

Innskuddsrenten blir redusert med i gjennomsnitt 0,36 prosentpoeng.

For nye kunder gjelder de nye rentene på boliglån fra mandag 5. januar 2015. For eksisterende kunder blir nye rentebetingelser gjeldene fra 5. mars 2015, i henhold til pålagt varslingsfrist fra Finanstilsynet. Innskuddsrentene gjelder fra 5. mars 2015 for både nye og eksisterende kunder.

Nordeas rentekutt kommer etter at konkurrenten Danske Bank i fredagens utgave av DN varslet at banken setter ned sine utlånsrenter med inntil 0,6 prosentpoeng.

– Du kan godt si at vi starter den nye rentekrigen, og det blir spennende å se hva de andre bankene gjør. Vi ønsker å ta en sterkere posisjon, og mener det er fullt mulig å leve med en lavere rentemargin, sier Trond F. Mellingsæter, leder for personkundeområdet i Danske Bank i Norge, i fredagens DN.

Les også:

Danske Bank varslet fredag at banken kutter renten:  Byr opp til kamp om lånekundene

DNB og Nordea: - Vi er veldig klare for å møte konkurransen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.