DNB Markets mener at den amerikanske sentralbankens Beige Book onsdag kveld fremsto litt mindre optimistisk enn tidligere.

De fleste distrikter rapporterer om beskjeden vekst. I 9 av 12 distrikter har riktignok veksten tatt seg litt opp, og omkring halvparten ser hovedsakelig positivt på framtidsutsiktene.

«Rapporten fremhever utfordringen Federal Reserve står overfor, nemlig at selv om arbeidsmarkedet stadig blir bedre, er det likevel ikke er tegn til at lønns- og prispresset tar seg opp. Distriktene rapporterte om ingen eller kun moderate lønnsøkninger, mens prispresset ble beskrevet som minimalt», sier DNB Markets i sin morgenrapport.

Velger det trygge

Flukt til trygge plasseringer har gitt fall i tyske og amerikanske statsrenter og en sterkere yen. Samtidig er kronen styrket noe, til tross for lavere oljepriser

De viktigste hendelsene på torsdagens makrokalender er svenske inflasjonstall og rentemøte i Storbritannia.

«Både vi og konsensus venter at svensk KPI vil være 1,0 prosent å/å. Dette vil være en tidel under sentralbankens estimat. Det er også et direksjonsmøte i Riksbanken i dag. Dette er ikke et pengepolitisk møte, men siden Riksbanken ved flere anledninger har påpekt at de også kan gjøre noe mellom de vanlige møtene, er det det likevel verdt å merke seg», heter det i morgenrapporten.

DNB Markets legger i sine nye prognoser til grunn at Bank of England hever renten første gang i august.

Danske Bank Markets venter første renteheving fra BoE i andre kvartal i år, «trolig i mai, men den seneste tids utvikling, både økonomisk og i finansmarkedene, innebærer at sentralbanken etter vår mening ikke har det travelt med å følge rentehevingstakten til Federal Reserve, til tross for sterk utvikling i arbeidsmarkedet»,

Kronen er torsdag morgen svekket med nesten halvannen øre mot euro, til 9,5957, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs onsdag. Mot dollar er kronen i samme svekket med om lag én øre, til 8,8275.

Euro er marginalt svekket til 1,0872 dollar, sammenlignet med kursen på 1,0877 dollar i New York sent onsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet onsdag på 1,360 prosent, mot 1,369 foregående handelsdag.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Økokrim-sjefen beklager dnPlus

Statoil kjøper storpost i Lundin

- Statoil kjøper feil ting

Statoil kjøper Lundin-andel på bunnkurser



Se også På DNtv: Vant 14 milliarder i Powerball-lotteriet

Vant 14 milliarder kroner i Powerball-lotteriet
Kupongen ble solgt her i en 7-Eleven butikk i Chino Hills utenfor Los Angeles.
01:08
Publisert: