Tilbudet av penger i det kinesiske pengesystemet falt onsdag etter at sentralbanken holdt igjen, noe som satte press på overeksponerte långivere.

Det skriver Financial Times onsdag.

Den kortsiktige interbankrenten hoppet mer enn 200 basispunkter, til rekordhøye åtte prosent for lån med varighet i en måned eller kortere. Dette er den største oppgangen på fem år.

Kinesiske myndigheter bestemte dessuten å holde markedene åpne en halv time lenger enn vanlig, ifølge Bloomberg News.

Vil unngå kredittskvis
Kredittveksten i Kina har nådd 22-23 prosent i år, som er opp fra 20 prosent i 2012. Økonom Wang Tao i UBS sa at sentralbankens mål kan være å bringe kredittveksten ned til rundt 17-18 prosent, for å begrense ge#229en i økonomien, og å unngå en kredittskvis.

Interbankrenten begynte å stige i begynnelsen av juni- en periode hvor analytikere normalt venter fall i renten. Ettersom sentralbanken har stått på siden av markedet og nektet å tilføre nødvendig kortsiktig likviditet som bankene har håpet på, økte presset tirsdag da sentralbanken trakk ut 326 millioner dollar av markedet.

«Den eneste grunnen er at sentralbanken vil sende en advarsel til kommersielle banker og andre kredittinstitusjoner som har ukontrollert kredittekspansjon», sa Na Liu hos CNC Asset Management til FT.

- Kontantskvisen kan bli verre før kvartalsslutt da bankene vil måtte hamstre for å møte lån/innskudds-kravene, sier UBS-strateg Chen Qi til Bloomberg News.

Les også: Investorene frykter Kina

<b>Nedtur på Kina-børsene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.